Vaníliás tejszínfagylalt
2025-08-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs


Hozzávalók:

2.5 dl sűrített tej

5 dl tejszín

30 ml vaníliakivonat

 

Vaníliás tejszínfagylalt elkészítése:

A hideg tejszínt egy nagy tálba öntve verjük kemény habbá. A tejszín legyen jó hideg, hogy szép kemény habot kapjunk.

A felvert tejszínhez óvatosan keverjük hozzá a sűrített tejet és a vaníliakivonatot. Fontos, hogy óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.

Öntsük a keveréket egy fagyasztóálló edénybe, és fedjük le.

Helyezzük a fagyasztóba, és körülbelül óránként keverjük át egy villával (opcionális). Ezt ismételjük meg 3-4 alkalommal, majd hagyjuk teljesen megfagyni (min. 6 óra, de a legjobb esetben egy egész éjszaka).

 

Forrás