Vajon mire vágyik az olyan ember, akinek senki nem elég jó
2023-01-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

A szokás, hogy minden randipartnerben csak a hibákat vesszük észre, meglehetősen sokakat érintő probléma. Férfiak és nők ezrei küzdenek ezzel, és persze teszik frusztrálttá randipartnereiket, akik úgy érzik, hogy nem tudnak elég jók lenni a másik számára.

De mit is jelent valójában ez a típusú hozzáállás, amikor valaki a kákán is csomót keres? A probléma gyökere egyértelműen abban rejlik, hogy ezek az emberek tudat alatt valójában félnek az elköteleződéstől és egy komolyabb kapcsolattól, ezért helyette csak a kifogásokat gyártják, amellyel látszólag jogosan távol tartanak maguktól mindenkit.

De a helyzet azért nem ennyire egyszerű. Az az ember ugyanis, aki eljár randizni, de mindenkiben csak a hibákat látja, és a legapróbb butaságokra hivatkozva hagyja faképnél a partnereit, az legbelül komoly harcokat vív. Egyrészről vágyik a párkapcsolattal együtt járó izgalomra, intimitásra és élményekre, ugyanakkor fél, hogy hamar ráun majd, és onnantól az egész életét ugyanazzal az emberrel kell leélnie, és ezzel elvágja magát minden új lehetőségtől. A külvilág felé ugyanakkor mindezt nem vállalja fel, inkább úgy tesz, mint aki küzd egy párkapcsolatért.

Miért képtelen beismerni az igazat?

A legtöbb ember, aki látszólag a szerelmet keresi, de közben pont ő az, aki szabotálja azt, sosem ismeri el nyíltan, hogy fél az elköteleződéstől. Az esetek döntő többségében ugyanis nem tudatosul benne, hogy mit is csinál. Nem csupán a környezetében élőket áltatja, hanem saját magát is.

Ez is érdekelhet! - Ellentmondásos párkapcsolat – hogyan lépj túl a bizonytalanságon?

Az alábbi technika segíthet felismerni az ilyen harcot vívó embert

Ha Te vagy az, aki mindenkiben csak a hibákat keresi, akkor kérdezd meg magadtól, hogy a szíved hány százaléka szeretne egy komoly kapcsolatban elköteleződni. És hány százaléka fél ugyanettől? Ha pedig a randipartnered az, akin nem tudsz kiigazodni, és bizonytalannak látod, akkor neki is felteheted ugyanezt a két kérdést. Talán azt gondolja, hogy viccelődsz vele, de várd meg a válaszát. Egy ilyen kérdésen mindenki elgondolkodik, és hidd el, őszintén fog válaszolni. Ha pedig tudatosul benne a saját bizonytalansága, akkor már az első lépést meg is tette a megoldás felé, hiszen rájön majd, hogy ideje eldönteni, mit is akar igazán.