Ezekre a dolgokra használhatod a szódabikarbónát az otthonodban!
2023-01-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e? Egy tasak szódabikarbóna biztosan ott lapul valamelyik fiók mélyén a konyhában, amit bármikor elő tudunk venni, ha az otthonunkban szeretnénk felhasználni. A szódabikarbóna nem csak a csokis muffinunkat teszi magasabbá és a zsírfoltos csempét tisztábbá és nem is csak a szépségápolásban használható. Az alábbiakban mutatjuk melyek azok a területek a háztartásban, ahol még hasznát vehetjük.1. Szórd a vasalóra

Nedvesíts át alaposan ecettel egy papírtörlőt, és tedd rá 1-2 percre a vasalót. Ezután a papírtörlőt szórd meg gazdagon szódabikarbónával, és vasald át a felületét. Az ecet és a szódabikarbóna el távolítja a vasaló talpán lévő szennyeződéseket, így a vasalás nem hagy foltot a ruhán.

2. Szórd a szőnyegre

Szórd meg a szőnyeget szódabikarbónával, majd a porszívó fejével alaposan dörzsöld bele. Ekkor még ne kapcsold be a gépet, csak dolgozd el a területen, majd hagyd hatni félórát. Utána alaposan porszívózd fel. A szőnyeged élénk színű, tiszta és szagoktól mentes lesz.

3. Szórd a fogkefédre

Fertőtlenítsd fogkeféd: hetente egyszer áztasd fogkefédet szódabikarbónás vízbe egy éjszakán át, így újra higiénikus lesz használata!

4. Szórd az olajfoltra

Olajos folt lett a ruhádon vagy a terítődön? Keverj össze 2 rész mosószert és 1 rész szódabikarbónát, add hozzá 1 liter vízhez és áztasd benne 1-2 órán át. Ezután mosd ki a hagyományos módon.