Ellentmondásos párkapcsolat – hogyan lépj túl a bizonytalanságon?
2022-08-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

„Megéri ezért a párkapcsolatért küzdenünk? Vajon túl tudunk lépni a problémákon? Talán némi szünetre lenne szükségünk? Lehet jobb valaha ez a párkapcsolat még? Mit keresek én emellett az ember mellett?”
Ilyen kérdések kavarognak a Te fejedben is, ha az aktuális párkapcsolatodon töprengsz?

A bizonytalanság és a kétségek áradata lassanként tönkretesznek mindent, eltűnnek a kezdeti szenvedélyes érzelmek, és Neked el kell döntened, hogy mit is akarsz valójában, és hogyan lépj tovább.

Milyen egy ellentmondásos párkapcsolat?

Az ambivalencia szorosan kapcsolódik egyfajta bizonytalansághoz. Egy ellentmondásos párkapcsolatban össze vagy zavarodva, kavarognak benned a szerelem és ugyanakkor a kétség érzelmei, fogalmad sincs róla, hányadán is álltok egymással. Talán azt gondolod, hogy már csak azért tartasz ki a párod mellett, mert olyan régóta együtt vagytok, vagy épp attól félsz, hogy képtelen leszel egyedül megbirkózni a jövő nehézségeivel, ha szakítasz. Egy ilyen helyzet tele van kérdésekkel, amelyekre képtelen vagy választ adni. Egy óriási kihívás, amelyből saját magadnak kell megtalálnod a kiutat.

Egy ambivalens párkapcsolat jellemzői

Az ilyen kapcsolat fizikálisan és mentálisan is hatással van Rád. Azon kapod magad, hogy lelkileg fáradt vagy. Az eltitkolt érzelmek és a folyamatos bizonytalanság állandó stresszben tart, ezért nem tudsz aludni, csak álmatlanul forgolódsz éjszakánként, és képtelen vagy leállítani a gondolataidat. De az is előfordulhat, hogy sokat alszol, túl sokat is, mégis egyre fáradtabban ébredsz.
Feszült vagy, ha a párod szemébe kell nézned. Ez akár testi tünetekkel is párosulhat, mint kipirosodás, gyors szívverés vagy fájdalom a gyomor tájékán. Akár gyomorrontáshoz hasonló problémákat is megélhetsz, mert a tested így próbál üzenni Neked a maga módján, hogy valami nincs rendben, és muszáj megoldanod.

Ez is érdekelhet! - Hogyan hat a párkapcsolatodra a belső bizonytalanságod?

Hogyan kerekedj felül a párkapcsolati bizonytalanságon?

Döntened kell, hogy mit szeretnél. Folytatni, és megmenteni a meglévő kapcsolatot, vagy kilépni, és keresni valaki mást, egy olyan partnert, aki mellett elmúlik a bizonytalanságod. Persze az is természetes, ha két kapcsolat között először is időt adsz magadnak a gyógyulásra és a felejtésre. Ha sikerült meghoznod a döntést, akkor őszintén el kell mondanod a párodnak is. Ne hagyd, hogy meggyőzzön az ellenkezőjéről, és visszarántson a bizonytalanságba. Tarts ki a döntésed mellett, mert csak így léphetsz tovább, és találhatsz rá az igazi boldogságra.