Hogyan hat a párkapcsolatodra a belső bizonytalanságod?
2021-10-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Amikor egy párkapcsolatban vagy valakivel számtalan közös döntést kell meghoznotok együtt. A köztetek lévő erős kötelék lehetővé teszi, hogy képesek legyetek meghallgatni egymás véleményét, megvitatni a lehetséges megoldásokat, és végül olyan döntést hozni, amely mindkettőtök számára elfogadható. Sajnos azonban az életben nem mindig minden ilyen egyszerűen fekete vagy fehér.

Vannak ugyanis emberek, akik képtelenek bármit is eldönteni, és a párkapcsolataikban is teljesen határozatlanok. Ezért fordul elő gyakran, hogy ilyenkor a partner veszi át a teljes irányítást, és hoz meg döntéseket, amelyek nem feltétlenül előnyösek mindkettőjük számára.

Ha már egy kapcsolat elején átengeded a kontrolt a párod kezébe, akkor hogyan leszel képes később fontosabb döntések meghozására? Egy ilyen lépéssel számtalan későbbi nehézséggel állítod szembe magad. Hogy melyek lehetnek ezek? Cikkünk folytatásából megtudhatod!

A randizás az első komoly lépés egy párkapcsolat felé, de ha Te egy meglehetősen bizonytalan ember vagy, akkor még egy egyszerű találka is komplikált lehet a számodra. Valószínűleg egész idő alatt csak azon töprengesz majd, hogy vajon mit gondol rólad a másik, és persze, hogy Te miként vélekedj róla. Fogalmad sincs, hogy mit is vársz el egy kapcsolattól, milyen partnert keresel, és hogyan képzeled el a jövődet. Így viszont elég nehéz eldönteni bárkiről is, hogy megfelelő lenne-e számodra. Egyik pillanatban még úgy érzed, hogy rátaláltál a nagy Ő-re, de a következő percben már minden álmod ezer darabra hullik, egy-egy baljós mozzanat után.

Már a randi megszervezése sem könnyű számodra, hiszen képtelen vagy eldönteni, hová menjetek, milyen ruhát vegyél fel, ott mit egyél, hogyan viselkedj, és még sorolhatnánk. Ez a folyamatos belső harc, amelyet önmagaddal vívsz eltereli a figyelmedet az egyetlen igazán fontos dologról, amiért odamentél, méghozzá a randipartneredről. Ha pedig nem bizonyulsz jó beszélgetőtársnak, akkor elég csekély az esélye a folytatásnak. Több ilyen kudarcba fulladt randevú után könnyen gondolhatod azt, hogy Te már örökre egyedül maradsz, pedig hidd el, Rád is vár valaki.

Ezt is olvasd el! - Introvertált típus vagy? Így tegyél pontot a szégyenlősséged végére!

Szerencsére, bárki képes lehet felülkerekedni ezen a belső bizonytalanságon, bár sok türelemre és gyakorlásra van hozzá szükség. Meg kell próbálnod elengedned a folyamatosan mérlegelő és analizáló énedet, és könnyedebben venni az utadba kerülő új lehetőségeket. Hinned kell önmagadban, és bíznod az ösztöneidben. Bármi is legyen az első reakciód adott helyzetben, akkor csináld, ne kezdj gondolkozni, mert akkor ismét csak elbizonytalanodsz. Legyél proaktív, vedd a kezedbe az irányítást, és döntsd el végre, hogy mit is szeretnél az életedtől.

Ez az út nem lesz könnyű, hiszen egy pillanat alatt képes az ember elbizonytalanodni, elég egy másik ember negatív visszajelzése, vagy egy rossz tapasztalat. Mégis meg kell tenned, ha változtatni akarsz, és végre szeretnél rátalálni a párodra.