Utálsz vasalni? Ezzel a 4 trükkel megúszod
2023-11-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Vannak emberek, akiket a vasalás megnyugtat és elégedettséggel tölt el. Ha te nem tartozol közéjük, és rosszul vagy a tornyosuló ruhakupactól, akkor most jól figyelj.

Íme 4 trükk a vasalás nélküli vasaláshoz:

1. Jégkocka

Ha van szárítógéped, ennek örülni fogsz. Tedd bele a ruhát (nem túl sokat, mert különben nem fog működni). Tegyél bele pár jégkockát. Kapcsold be - a gőz kisimítja a gyűrődéseket, és neked a kisujjadat sem kell mozdítanod eközben. Arra azonban ügyelj, hogy a ruhát egyből vedd ki a ciklus végén, és akaszd fel, különben újból meg fog gyűrődni.

2. Zuhanyzó

Semmi mást nem kell tenned, mint felakasztani a gyűrött darabot egy fogasra, becsukni az összes ablakot, kikapcsolni a szellőzést, majd megengedni a vizet. Minél forróbb, annál jobb! A gőz hasonló hatással van a textíliákra, mint a jégkockás változat. Csak egy kicsit tovább tart, de kíméletesebb, és utazáskor is beválik.

3. Vasaláskönnyítő spray

A drogériákban kapható egy csodálatos csodaszer, a vasaláskönnyítő spray. Fújd rá a még nedves ruhadarabra, akaszd fel (a jobb eredmény érdekében kicsit húzogasd meg), és hagyd megszáradni a levegőn. Egész jól működik, csak eltart egy darabig.

Ha nincs kéznél a csodaszer, akkor magad is kikeverheted: mixelj össze egy rész ecetet három rész vízzel. Ezután ugyanúgy járj el, mint a spray esetében. Arra ügyelj csak, hogy a víz meleg legyen, különben az ecet szaga benne marad a textíliában.

4. Hajszárító

Ez a trükk nagyon jól jöhet, ha időszűkében vagy, vagy éppen nyaralsz - hiszen mindig van valahol a szállodában vagy a bőröndben egy hajszárító. Nedvesítsd be a gyűrött ruhát, és fújd rá a meleg levegőt kívülről és belülről is.