Újra elhagyja az országot Demcsák Zsuzsa párja
2020-02-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Demcsák Zsuzsa és párja már hosszú ideje küzdenek az eléjük gördülő akadályokkal, házasságukat már fél éve képtelenek tető alá hozni, miután Indiából még nem kapták meg a megfelelő dokumentumokat. A Ripost értesülései szerint a párnak újabb akadállyal kell szembenéznie, ugyanis Krishan turistavízuma, amit csupán 90 napra adnak ki, lejár február 28-án, így haza kell utaznia Indiába, hogy meghosszabbíthassa.

A lap megkérdezett egy bevándorlási jogászt, dr. Gácsi Mihályt is, aki szerint egy harmadik országbeli állampolgárnak öt követelménynek kell megfelelnie a vízumhoz. Az egyik, hogy az itt tartózkodás célját meg kell adni, ami a pár esetében családi együttélés lehet, valamint a megélhetés, egészségbiztosítás, lakhatás és hazajutás anyagi költsége is biztosítva kell hogy legyen.

Miután a hivatalok harminc napos elbírálási idővel rendelkeznek, ez a folyamat akár hosszabb időt is igénybe vehet. Régebben a vízum meghosszabbítása egyszerűbb procedúra volt, elég volt besétálni a magyarországi követségre és megigényelni, de a visszaélések miatt szigorítottak az eljáráson. A vízum lejárta után az országban maradás, hacsak nem egészségügyi okokból marad az illető, súlyos szankciókat vonhat maga után, így a szerelmesek legkésőbb péntekig búcsút kell hogy vegyenek egymástól.

Krishannak már vissza kellett egyszer utaznia Indiába vízuma lejártával, de ez pont kapóra jött a szerelmeseknek, mert így be tudta szerezni azt a dokumentumot, ami igazolja, hogy nem házas hazájában sem. Azonban a magyar rendszer jobban kifogott rajtuk, mint gondolták, a szakértő szerint egyszerűbb lenne Indiában összeházasodniuk és itthon csupán elfogadtatni a házasságot, ami bár szintén nem egy öt perces procedúra, még így is gyorsabban lefolyhat az eljárás, mint jelen helyzetben.

Forrás: Blikk