Uborkát a fenékre és a combra?!
2024-04-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Elképesztő hatása van!

Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy az uborka jótékony hatással van a bőrre.De ha mégis valaki kételkedne, akkor a friss természetes uborkalé bőrszépítő hatásáról mindenki meggyőződhet, ha rendszeresen alkalmazza arcpakolásokban. Minden korosztálynak ajánlható. A fiatalok bőrét még üdébbé teszi, a középkorúak ráncosodását késleltetheti, az idősebbek fáradt bőrét simíthatja, szinte visszafiatalítja.

Nem véletlen, hogy, ha az uborka egészségügyi hatásairól van szó, a szemre helyezett karikák képe ugrik be először. A duzzadt, karikás szemek helyrehozásában szinte nélkülözhetetlen segítséget nyújt a zöldség. Üdévé, simává, fiatalabbá teszi az arcbőrödet, késlelteti a ráncosodást. Zsíros és száraz arcbőre egyaránt jó hatással van. Hidratál, és élénkíti a fakó bőrt.

Nem csoda, hogy számos kozmetikum alapanyagaként is használják. Bőrregeneráló hatása miatt rovarcsípés esetén hűsítheted vele a sérült bőrfelületet, megelőzve az idővel fokozódó viszketést vagy fájdalmat.

Nem kell mindennap friss uborkát vásárolnunk, hogy mindig legyen otthon kozmetikai célra, elég egyet venni, és ebből naponta csak annyit vágjunk le, amennyi szükséges. A megmaradt részt hűtőszekrényben, vágott felével egy tányérra borítva tárolhatjuk.

Fenékre és combra

Ha szeretnénk megszabadulni a cellulitisztől és ha szeretnénk szép feszes idomokat, akkor este, lefekvés előtt tegyünk néhány karikát a fenékre és a kényesebb comb részre, majd hagyjuk hatni 20 percig. Végül a bőrön maradt uborka levet masszírozzuk a bőrbe.