Túrós szelet rebarbarával
2023-06-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 15 szelethez

Az alaphoz:

-25 dkg keksz(morzsa)

-10 dkg vaj

A krémhez:

-50 dkg túró

-10 dkg cukor

-2,5 dl tejszín

A tetejére:

-60 dkg rebarbara

-5 ek. cukor

-1 narancs kifacsart leve

Elkészítés:

A kekszet, ha nem morzsát vettünk, robotgépben összemorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, és a morzsához keverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy szögletes süteményes tepsit, belenyomkodjuk a kekszmasszát, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

A túrót finomra áttörjük, a cukorral és a tejszínnel összedolgozzuk. A kekszes alapra simítjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, 5 centis darabokra felvágjuk. A cukorral és a narancslével pár percet összeforraljuk. A sütemény tetejére tesszük, és felszeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap