Túrós szelet rebarbarával
Hozzávalók 15 szelethez
Az alaphoz:
-25 dkg keksz(morzsa)
-10 dkg vaj
A krémhez:
-50 dkg túró
-10 dkg cukor
-2,5 dl tejszín
A tetejére:
-60 dkg rebarbara
-5 ek. cukor
-1 narancs kifacsart leve
Elkészítés:
A kekszet, ha nem morzsát vettünk, robotgépben összemorzsoljuk. A vajat megolvasztjuk, és a morzsához keverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy szögletes süteményes tepsit, belenyomkodjuk a kekszmasszát, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A túrót finomra áttörjük, a cukorral és a tejszínnel összedolgozzuk. A kekszes alapra simítjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, 5 centis darabokra felvágjuk. A cukorral és a narancslével pár percet összeforraljuk. A sütemény tetejére tesszük, és felszeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap