Túrós gofri citromos túrókrémmel
2025-05-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 6 adaghoz

A tésztához:

-4 tojás

-16 dkg cukor

-20 dkg zsíros túró

-2 csomag vaníliás cukor

-20 dkg puha vaj

-40 dkg liszt

-1 csomag sütőpor

-4 dl tej

A túrókrémhez:

-25 dkg natúr krémtúró

-2 ek. porcukor

-1 citrom leve és reszelt héja

-3 ek. tejföl

A tálaláshoz:

-2 dl habtejszín

Elkészítés:

Először a túrókrémet készítjük el. A krémtúrót kikeverjük a porcukorral, majd belereszeljük a citrom héját, hozzáfacsarjuk a levét és szintén elkeverjük. A tejföllel lazítjuk és tálalásig félretesszük.

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket habosra keverjük 1 csipet sóval és a cukor felével. A tojássárgákhoz adjuk a túrót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrokat és a puha vajat is. A robotgéppel kb. 2-3 percig keverjük, közben a lisztet összeforgatjuk a sütőporral.

A lisztes keverék felét a túrós masszához adjuk, majd meglocsoljuk a tej felével is és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék lisztet és tejet is, majd simára dolgozzuk. Óvatosan elkeverjük benne a tojáshab felét is, majd hozzáadjuk a maradékot és lazán összeforgatjuk, ügyelve, hogy a hab ne törjön meg.

A tésztából gofrikat sütünk, majd amikor kész, kiszedjük. A tálaláshoz a tejszínt kemény habbá verjük. A gofrikat még melegen, a túrókrémmel meglocsolva, a tejszínhabbal díszítve, tetszés szerinti gyümölcsökkel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: azonnal