Túrós gofri citromos túrókrémmel
Hozzávalók kb. 6 adaghoz
A tésztához:
-4 tojás
-16 dkg cukor
-20 dkg zsíros túró
-2 csomag vaníliás cukor
-20 dkg puha vaj
-40 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-4 dl tej
A túrókrémhez:
-25 dkg natúr krémtúró
-2 ek. porcukor
-1 citrom leve és reszelt héja
-3 ek. tejföl
A tálaláshoz:
-2 dl habtejszín
Elkészítés:
Először a túrókrémet készítjük el. A krémtúrót kikeverjük a porcukorral, majd belereszeljük a citrom héját, hozzáfacsarjuk a levét és szintén elkeverjük. A tejföllel lazítjuk és tálalásig félretesszük.
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket habosra keverjük 1 csipet sóval és a cukor felével. A tojássárgákhoz adjuk a túrót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrokat és a puha vajat is. A robotgéppel kb. 2-3 percig keverjük, közben a lisztet összeforgatjuk a sütőporral.
A lisztes keverék felét a túrós masszához adjuk, majd meglocsoljuk a tej felével is és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék lisztet és tejet is, majd simára dolgozzuk. Óvatosan elkeverjük benne a tojáshab felét is, majd hozzáadjuk a maradékot és lazán összeforgatjuk, ügyelve, hogy a hab ne törjön meg.
A tésztából gofrikat sütünk, majd amikor kész, kiszedjük. A tálaláshoz a tejszínt kemény habbá verjük. A gofrikat még melegen, a túrókrémmel meglocsolva, a tejszínhabbal díszítve, tetszés szerinti gyümölcsökkel tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: azonnal