Túléli-e Berki Krisztiánék házassága az újabb csapást?
2021-07-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Bűnös Berki Krisztián, ezért közúti veszélyeztetés és rongálás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Az egykori Fradi-vezér talán megkönnyebbült, amiért az első fokon eljáró bíróság – az ügyész indítványa ellenére – nem letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá, ám még nem nyugodhat meg. Kérdés, meddig bírja mentálisan a botrányhős, hogy az ítélet Damoklesz kardjaként lebeg felette. Mennyire viseli meg mindez a házasságát?

Két év börtönbüntetés négy évre felfüggesztve, 615 ezer forint pénzbüntetés, 618 ezer forint bűnügyi költség, és két év vezetéstől eltiltás – ez a nem jogerős ítélet Berki Krisztián ügyében. Még 2018-ban okozott balesetet, amikor büntetőfékezett egy busz előtt. Bár a bíróság bűnösnek mondta ki a hírességet, nem kerül a rácsok mögé. Míg a celeb és védője három nap gondolkodási időt kértek, az ügyész súlyosításért fellebbezett, letöltendő büntetést kért, illetve, hogy tiltsák el a közügyektől.

Még hosszú ideig nem kerül pont az ügy végére, s lehet, hogy ez Berki magánéletére is hatással lesz. Feleségével, a várandós Berki Mazsival sokak kedvence, szerelmükre irigykedve tekintenek. Sőt az, hogy házas, és hamarosan megszületik a gyermeke, még enyhítő körülménynek is számított a büntetés kiszabásánál. Ám a sorozatos botrányok, más bírósági ügyek nem lehetnek jó hatással a kapcsolatukra. A tévésnek egy költségvetési csalási ügye is folyamatban van, az ügyész felfüggesztett börtönbüntetést kért és Berki bűnösnek vallotta magát 2019-ben. Ismerőseiktől úgy tudjuk, a párkapcsolatukban vannak konfliktusok és feszültségek.

– Amíg egy probléma végére nem kerül pont, folyton ott van a bizonytalanság, amely akár félelmet, dühöt is előidézhet az emberben – kezdte lapunknak dr. Baksa Balázs life coach.­ – Nemcsak az adott alany kitett az érzelmi ingadozásnak, hanem a családtagjai is részeseivé válnak. Ha egy kapcsolat nem áll stabil lábakon, akkor könnyen zátonyra futhat, ráadásul kérdéses, hogy a problémák okozta frusztrációt sikerül-e legyőzniük, vagy egymáson vezetik le. Külön nehézsége az ilyen, hosszan eltartó élethelyzetnek, hogy nem lehet előre tervezni. Nem látható előre a dolgok kimenetele, amely adott esetben vagy több vitát generál, vagy ha sikerül együtt átlendülni a nehéz helyzeten, akkor erősebbé is teheti a kapcsolatot.

Berki a tárgyalás végén sietve távozott a bíróságról, és bár előtte megígérte az újságíróknak, hogy válaszol majd a kérdésekre, faképnél hagyta őket. Korábban az utolsó szó jogán azonban még elmondta, mit gondol az ügyről:

„Ártatlannak vallom magam, sajnálom, hogy bekövetkezett a baleset, felelősnek nem érzem magam. Kérem a bíróságot, hogy mentsenek fel” – ám szavai nem hatották meg a bírót.

A való életben vannak határok

A tárgyalás során kiderült, hogy a busz előzésekor Berki több KRESZ-előírást is megszegett, valamint vezetett már jogosítvány nélkül is. A bíró az ítélet indoklásában kitért arra, hogy a hírességnek tudnia kéne, hol vannak a határok.

Forrás: Blikk.hu