Tonhalsaláta avokádóval
2024-01-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-1 konzerv szójababcsíra

-1 konzerv morzsolt kukorica

-1 konzerv tonhal olajos lében

-2 avokádó

-1 citrom

Elkészítés:

A szójababcsírát és a kukoricát lecsepegtetjük. A tonhalat szintén lecsepegtetjük, de a levét felfogjuk.

Az avokádót kettévágjuk, kimagozzuk, az egyik fél húsát kockákra vágjuk, a maradékot villával összetörjük.

Az avokádópépet simára keverjük a tonhal levével, a citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a kukoricát, a szójacsírát és az avokádókockákat. Tányérokba szedjük, és tetejére halmozzuk a tonhalat.

Munka: kb. 20 per

Fogyasztható: kb. 20 perc múlva