Titkok és őszinteség egy párkapcsolatban – Tényleg mindent meg kell osztanunk a párunkkal?
2023-04-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Titok az, amit csak egy ember tud, de amint megosztja valaki mással, az nem marad rejtve többé. Ezért jobb, ha senkinek nem is mondjuk el a legféltettebb titkainkat, hiszen csak úgy maradnak a mieink. Igaz? Lehet, viszont itt lép közbe az a bizonyos: de.

Hiszen ez a nagy titkolózás talán működik akkor, ha valaki egyedül él, és ezen nincs is szándékában változtatni. De amint vágyat érez arra, hogy legyen egy társa, akkor már nem is lesz ez olyan egyszerű dolog. Hiszen a párkeresés célja, hogy találj valakit, akivel szoros kapcsolatba kerülsz, és kölcsönösen elköteleződtök egymás iránt. Ehhez viszont elengedhetetlen a partnered megismerése, a maga őszinte valójában. A rózsaszín cukormáz elolvad, és előbb-utóbb mesélned kell a rossz tulajdonságaidról, a múltad sötétebb részleteiről, és minden olyan dologról az életedben, ami legszívesebben örökké homályban tartanál.

Természetesen nem kell ajtóstól rohannod a házba, nem mindegy ugyanis, hogyan tálalod és adagolod a titkaidat. Az alábbi 5 tanács a segítségedre lesz majd!

 

Előre határozd el, hogy mely titkokat kell feltétlenül megosztanod.

Vannak olyan mélyen eltemetett dolgok, amelyek idővel elvesztik jelentőségüket és hatásukat a jelen életünket illetően. Más szóval vannak csontvázak, amelyek sosem fognak kipottyanni a szekrény mélyéről, mert már senkit nem is érdekelnek. Ha például nem éltél túlságosan józan életet az első egyetemi évedben, arra nyilván nem vagy túl büszke. De régen volt, és már senki nem is fog rá emlékezni, a mostani életedre pedig egyáltalán nem lesz befolyása a fiatalkori görbe estéidnek, így szót sem érdemelnek.

Bocsáss meg először magadnak.

Nagy eséllyel azonban valami olyan titkot őrizgetsz, amire egyáltalán nem vagy büszke. Azzal, hogy egy ilyen dolgot megosztasz a partnereddel, egyúttal azt is kéred tőle, hogy fogadjon el így Téged, és tekintse lezártnak. Ugyanakkor nehezen várhatsz el tőle ilyen gesztust, ha azt érzi rajtad, hogy Te magad sem vagy képes megbocsátani a bűnödet. Ezért legelőször is Neked kell helyére tenned a dolgokat, mielőtt mástól várod el a feloldozást.

Csak kis lépésekkel haladj.

Az való igaz, hogy túl sokáig titokban tartani bizonyos súlyos dolgokat, mérgező hatással lehet egy kapcsolatra, hiszen egyszer csak felszínre törnek, talán egyszerre a másik nyakába zúdulva, és onnantól kezdve szinte lehetetlen lesz a bizalmat helyreállítani. Ugyanakkor túl hamar, túl sokat elárulni szintén káros lehet. Egy új partner még nem ismer eléggé ahhoz, hogy a múltbéli dolgokat képes legyen helyesen megítélni, és esetleg megijed Tőled, elveszti a bizalmát, és menekülőre fogja.

Adj időt a másiknak, hogy feldolgozza a hallottakat.

Ha úgy döntesz, hogy bizonyos dolgokat megosztasz a pároddal, akkor tartsd szem előtt, hogy esetleg mindezzel fájdalmat okozol neki, vagy félelmet keltesz benne. Ne várd tőle el, hogy mosolyogva fogadja az információkat, és ne legyenek mindenféle hátsó gondolatai miattuk. Adj neki elég időt, hogy átgondolhassa, és a helyére tehesse őket. Legyél türelmes és persze megértő, hogy maradjon esély a közös jövőre.


 

Ez is érdekelhet! - 15 módszer, amellyel megbizonyosodhatsz róla, hogy bízhatsz-e a párodban

 

Készülj fel rá, hogy ő is felfedi előtted néhány titkát.

Mindenkinek vannak titkai. Félünk őket elárulni, mert tartunk tőle, hogy ezzel tönkre teszünk mindent, főleg egy új kapcsolatot. Ugyanakkor csak ritkán gondolunk arra, hogy a másik félnek szintén lehetnek rejtett dolgai, amelyeket eddig nem mert felfedni előttünk. Ezért, amikor Te megosztasz valamit a pároddal, ne lepődj meg, ha ő viszonozza. Tekints erre egy jó lehetőségként, hogy közelebb kerülhessetek egymáshoz. Legyél kedves, megértő és persze megbocsátó, ha úgy érzed, hogy van miért.

Az esetek többségében ezek a titkok szerencsére nem olyan durvák és komolyak, hogy súlyos problémákat okoznának egy kapcsolatban. Mindenesetre nem árt, ha óvatos vagy, és betartod a fenti ajánlásokat, mert csak így marad esély a közös folytatásra.

 

Hasonló bejegyzések