15 módszer, amellyel megbizonyosodhatsz róla, hogy bízhatsz-e a párodban
2023-03-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy friss kapcsolatban még mindent rózsaszínben látunk, és a legjobbakat reméljük tőle. Ezek az elvárásaink viszont egyre csak magasabbak lesznek az idő múlásával. Ugyanakkor, különösen néhány negatív tapasztalat és fájó csalódások után nem könnyű bizalmat szavazni egy idegen ember irányába. Az igazság az, hogy egy ember szavahihetősége csak hosszabb idő alatt mérhető, a szavain és az azokat követő tettein keresztül.

Mégis van néhány lehetőséged már a kapcsolat elején is tesztelni az új partnered megbízhatóságát, az alábbi módszerekkel.

1. Vizsgáld meg alaposan a partnered életét. Vannak régóta tartó baráti, illetve szakmai kapcsolatai? Milyenek ezek az emberi viszonyok?

2. Hagyj időt magadnak, hogy jobban megismerd őt. Minél régebb óta vagy kapcsolatban valakivel, annál kevésbé lesz képes fenntartani egy hamis személyiséget, amelyet esetleg előtted játszik.

3. Hidd el, hogy a tettek hangosabbak bármely szónál. Az igazán megbízható emberek nem töltik azzal az időt, hogy folyamatosan a szavahihetőségüket bizonygassák előtted, hanem teszik a dolgukat.

4. Hallgass a pletykákra. A háttérben terjedő információk úgy képesek aláásni valaki hitelét, hogy nem is tud róla.

5. Figyeld meg, hogy miként kezeli az ígéreteit. Megtartja mindet? A legapróbbakat is?

6. A szavahihető emberek felvállalják a felelősséget az általuk elkövetett hibáikért, nem másokat okolnak. Ő hogyan kezel egy ilyen helyzetet?

7. Figyelj oda a túlzásokra. Szokott olyanokat mondani, amelyek túl szépnek tűnnek ahhoz, hogy igazak legyenek? Ha igen, akkor sajnos, az tényleg túl szép, és nem sok jóra számíthatsz.

8. Ne vegyél be minden hízelgést. Leígérte már a csillagokat is Neked? Jobb, ha megvizsgálod, hogy milyen valós indíttatások húzódnak meg a szavai mögött. Tényleg Te vagy a számára fontos, vagy csak a saját igényeit és szükségleteit követi?

9. Figyeld a válaszait. Ha egy egyszerű kérdésre is kitérő válaszokat ad, vagy azonnal visszatámad, akkor biztosan rejteget előled valamit.

10. Vannak olyan dolgok az életében, amelyektől érezhetően és feltűnően távol akar tartani Téged? Esetleg arra hivatkozik, hogy csak a kettőtök kapcsolatát szeretné megvédeni? Ha igen, akkor legyél gyanakvó.

Ez is érdekelhet! – 15 egyszerű mód, amivel kimutathatod a szerelmedet
11. Vedd piros jelzésnek, ha a jelenlétedben másokkal flörtöl, mert ez meglehetősen tiszteletlen viselkedés, amely kéz a kézben jár a megbízhatatlansággal.

12. Figyeld meg, hogy mennyire következetes. Ha csak egy szerepet játszik, előbb-utóbb túl mély hazugságba kerül, amelyben már feltűnően nem fognak összecsengeni a részletek, és kiderül, hogy végig csak ámított.

13. Ne hagyd figyelmen kívül az apró kis füllentéseket sem. A kezdeti aprókból ugyanis később óriási hazugságok nőhetnek ki.

14. Tegyél fel egyenes kérdéseket. Ha ezekre nem kapsz egyenes válaszokat, akkor onnantól kezdve nem veheted minden szavát készpénznek.

15. Próbálj mindaddig bizalommal viseltetni a partnered iránt, amíg meg nem győződsz az ellenkezőjéről. Ha már a múltban csalódnod kellett valakiben, akkor könnyen megeshet, hogy úgy gondolod, ezentúl mindenkinek ki kell érdemelnie a bizalmadat. De egy ilyen hozzáállás sajnos már a legelején tönkre tehet egy ígéretes kapcsolatot.