Tésztasaláta karajjal
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
-25 dkg durum tészta (mini fusilli vagy penne)
-6 szelet sertéskaraj, csont nélkül
-6 szelet bacon vagy serrano sonka
-2 ek. olívaolaj
-1 fej római saláta
-10 dkg reszelt parmezán sajt a tálaláshoz
Az öntethez:
-2 gerezd fokhagyma
-1 dl olívaolaj
-0,5 dl fehérborecet
-2 ek. citromlé
-2 ek. tejszín
-1 kk. Worchestershire szósz
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük, evőkanálnyi olívaolajjal átkeverjük, félretesszük. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, 1-1 szelet baconbe vagy sonkába csomagoljuk. Serpenyőben, 1 evőkanálnyi forró olajon kisütjük, kivesszük, kicsit állni hagyjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.
A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, felvágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, majd az öntet hozzávalóival alaposan összekeverjük.
A tésztához keverjük a salátát, átforgatjuk az öntettel. Kisebb tálakba adagoljuk, és megszórjuk a reszelt parmezánnal. A felszeletelt hússal frissen tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: azonnal