Tésztasaláta karajjal
2023-10-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

-25 dkg durum tészta (mini fusilli vagy penne)

-6 szelet sertéskaraj, csont nélkül

-6 szelet bacon vagy serrano sonka

-2 ek. olívaolaj

-1 fej római saláta

-10 dkg reszelt parmezán sajt a tálaláshoz

Az öntethez:

-2 gerezd fokhagyma

-1 dl olívaolaj

-0,5 dl fehérborecet

-2 ek. citromlé

-2 ek. tejszín

-1 kk. Worchestershire szósz

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük, evőkanálnyi olívaolajjal átkeverjük, félretesszük. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, 1-1 szelet baconbe vagy sonkába csomagoljuk. Serpenyőben, 1 evőkanálnyi forró olajon kisütjük, kivesszük, kicsit állni hagyjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.

A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, felvágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, majd az öntet hozzávalóival alaposan összekeverjük.

A tésztához keverjük a salátát, átforgatjuk az öntettel. Kisebb tálakba adagoljuk, és megszórjuk a reszelt parmezánnal. A felszeletelt hússal frissen tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: azonnal