Hogy főzzük helyesen a tésztát?
Sokan nem gondolnak mögé és a hagyományos módon főzik ki a tésztaféléket. A vízbe sót, olajat tesznek, amikor forr mehet bele a tészta, majd, ha puha, akkor leszűrik és vízzel lemossák.
Mutatjuk hol van ebben a hiba, nem is egy, hanem kettő is. Olasz élelmiszer-szakértők elárulták, mit kell tenni. Ilyen baki az, hogy a tésztát olajos vízben főzik meg, és az is, hogy lecsöpögtetés után átmossák folyóvízzel.
Ezek a két dolog azonban megakadályozza, hogy a finom szószok vagy fűszerek hozzátapadjanak a tészta felületéhez, ezáltal az ételnek nem lesz olyan mélyreható az íze.
A lemosással a keményítőt távolítanánk el a tésztáról. Míg a vízben az olaj úgy hat a tésztára, hogy ahhoz nem fog tapadni a szósz, így kisebb mértékben érnek össze az aromák. A szakemberek tanácsait megfogadva biztosan mindig remek milánói vagy bolognai makarónit tálalhatunk a családnak.