Tényleg a rosszfiúkra buknak a nők?
2024-05-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Sokszor hallani kevésbé magabiztos és szelídebb férfiak panaszait arról, hogy a nők őket csak barátként kezelik, miközben a rosszfiúkra buknak, akik sokszor méltatlanul bánnak velük. Ez a jelenség számos kérdést vet fel a férfiak körében: vajon tényleg az arrogancia és a nagyképűség vonzóbb a nők számára? És ha igen, miért van ez így? Hogyan változtathatnak a jó fiúk ezen a helyzeten, hogy nagyobb sikereket érjenek el a nőknél?


Gyermekkori traumák

Elsőként fontos megkülönböztetni két dolgot: a gyermekkori traumák miatt kialakult áldozat szerepet, és az általánosabb dominancia iránti vágyat. Míg az első csak a nők kisebb részét érinti és valóban problémás, a második szélesebb körben érvényesül és alapvetően nem jelent gondot, de érdemes tisztában lenni az okaival.

A nők egy része gyermekkori sémákat ismételve választ erőszakos, bunkó partnert. Ha otthon azt hallotta, hogy ő nem ér semmit, ez beépülhetett az önképébe, és amíg felül nem kerekedik ezen, újra és újra ilyen kapcsolatokat kereshet. Partnerei gyakran szintén traumatizált férfiak, akik az erőszakot és a elnyomást tekintik életstratégiának. Ezek a férfiak sokszor képtelenek a civilizált konfliktuskezelésre, és rettegnek attól, hogy alulmaradnak valakivel szemben, mivel gyerekkorukban tehetetlenek voltak az apjukkal szemben.

Dominancia és határozottság

A nők többsége általában ösztönösen vonzódik a határozottsághoz, a dominanciához és a talpraesettséghez. Ezek a tulajdonságok evolúciós előnyökkel járnak: egy domináns férfi nagyobb eséllyel biztosít védelmet és anyagi biztonságot, szerez szövetségeseket, és így a nőnek kevesebb aggodalommal kell szembenéznie. Azonban a dominancia nem egyenlő a pofátlan arroganciával vagy a beképzeltséggel, kivéve ha ezek komoly anyagi és társadalmi előnyökkel párosulnak.

Sokszor előfordul, hogy a nők összetévesztik az arroganciát a magabiztossággal, és a beképzeltséget a szellemi fölénnyel. Ezért fontos, hogy a szelídebb férfiak is tisztában legyenek azzal, hogy mi teszi valójában vonzóvá őket. Az igazi magabiztosság és határozottság vonzó, nem pedig az arrogancia.

Önfejlesztés

A szelídebb férfiaknak nem kell arrogánssá vagy bunkóvá válniuk ahhoz, hogy vonzóbbak legyenek a nők számára. A kulcs a magabiztosság és a határozottság fejlesztésében rejlik, amely tanulható és gyakorolható. Ez sokkal eredményesebb, mint azon lamentálni, hogy a nők csak a rosszfiúkra buknak.

 

Fontos, hogy a férfiak kilépjenek a komfortzónájukból és lépéseket tegyenek a fejlődésért és változásért. Ez nehéz, de eredményes út lehet. Az ideális férfi a két véglet között helyezkedik el: magabiztos, de nem arrogáns; határozott, de nem erőszakos. Az ilyen férfiak képesek hosszú távon is vonzóak maradni a nők számára, mivel mind a szexuális vonzerőt, mind az érzelmi stabilitást biztosítják.

 

Ez is érdekelhet! - Mit akar a nő egy párkapcsolatban?