Szinetár Miklós és Hámori Ildikó hosszú házasságának titka
2023-08-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Szinetár Miklós már ötven éve él boldog házasságban a feleségével, Hámori Ildikóval, aki a mai napig terített asztallal várja reggelente a férjét.

A művészházaspár a napokban ünnepelte az aranylakodalmát, azaz az ötvenedik házassági évfordulóját, amiről a Kossuth- és Jászai Mari-díjas filmrendező Szinetár Miklós mesélt.

– Nagyon gyorsan eltelt az idő, és végtelenül hálás vagyok ezért az ötven évért, amit együtt töltöttünk. Az évfordulónkat egy étteremben ünnepeltük, majd otthon a családdal is koccintottunk az alkalomra. A feleségem megajándékozott egy kövekből kirakott képpel, amit saját maga készített, és ami a családunkat ábrázolja. Én pedig virággal és egy japánból hozott ajándékkal leptem meg.

Szinetár Miklós számára rendkívül értékes, hogy a mindennapokban is érzi a felesége gondoskodását.

– Amit talán a legjobban szeretek a feleségemben, hogy nagyon gondoskodó. Ez megnyilvánul abban, ahogy a gyerekekkel, az unokákkal törődik, de egészen apró gesztusokban is. Például, hogy minden reggel terített asztallal vár.

Az ilyen kedvességből érzem, hogy ott van mellettem. Persze, mint minden emberben, bennem is van egyfajta félelem attól, hogy egyszer egyedül maradok, ám abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a feleségem 15 évvel fiatalabb nálam, tehát egész biztos, hogy túlél majd – magyarázta a rendező, aki azt is elárulta, mi a boldog házasság titka.

– Talán az egyik legfontosabb, ami miatt ötven éve ilyen jól működik a házasságunk, hogy nem nagyítjuk fel az apró problémákat. Ilyen például az, hogy én nappal nem fázom, ellenben éjszaka igen. A feleségemnél pedig ez pont fordítva szokott lenni. Igyekszünk nem nagy ügyet csinálni ezekből a dolgokból. Emellett képesek vagyunk elfogadni azt, hogy van, amiben a másik jobb. Például a feleségem sokkal gondosabb a szervezésben, és a lakás berendezéséhez is jobban ért. Ezeket mind ráhagyom – zárta Szinetár Miklós.