Kerti játék ötletek gyerekeknek
2023-08-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Indulhat a nagy nyári kaland? A kerti játék ötletek kiváló szolgálatot tesznek a nyári vakáció unalmasabb napjainak „felturbózásában”. Mert igen: bármennyire is várják a kis lurkók a sulimentes heteket, alig telik el kis idő a vakációból, máris elhangzik a kijelentés: „úgy unatkozok”. Nos, ezen a ponton szükség van a szülői kreativitásra – ha pedig ihletre van szükséged, a lehető legjobb helyen jársz!

Nem számít, milyen nagy a kert, vagy mennyi időd van a gyerekekkel játszani, a legfontosabb, hogy minőségi időt tölts velük. Az egyszerű, természet ihlette kerti játék ötletek segítségével felejthetetlen pillanatokat teremthettek a szabadban, miközben a gyerkőcök játékosan tanulnak és fejlődnek.

Természetes anyagokból készült játékok

Ki gondolná, hogy milyen elképesztő világ is várja a kicsiket a saját kertjükben! Mindössze néhány faág, formás kavics és levél, és máris a rendelkezésetekre állnak a legizgalmasabb kalandok kellékei.

Egy egyszerű ággal képzeletbeli kardvívást rendezhettek (csak óvatosan), vagy a kavicsokból és levelekből színes mozaikokat, akár egész képeket rakhattok össze.

Álomkastély a kertben, avagy saját készítésű játszóházak

A kerti játékok palettáján a saját készítésű játszóház koronázatlan királynak számít – nemes egyszerűséggel azért, mer a gyerkőcök valósággal megőrülnek egy olyan kuckóért, amit valóban a sajátjuknak mondhatnak.

Ez nem csak egy szórakoztató kaland a kicsik számára, hanem a szülőknek is remek alkalom a közös alkotásra.

Persze a munkához szükség lesz faanyagra és egyéb szerszámokra is, pláne, ha egyébként is otthonosan mozogsz a barkácsolás világában és „nagyban” gondolkodtok.

A saját kis birodalom kialakítása segíti a gyerekek fantáziájának, önállóságának fejlesztését, ráadásul ezek az kuckók remek menedéket jelentenek a nyári nap melegétől is.

Kerti játék ötletek: kincskeresésre fel!

A gyerekek imádják a rejtélyeket és a kincskeresést. A kertben pedig könnyedén megrendezhetitek ezen izgalmas eseményt. Készíts térképet, rejtsd el a kert különböző részein a kincseket, és adj a gyerekeknek fejtörőket, amelyek megoldása előre viszi őket a kincsek megtalálásában.

A kincskeresés fejleszti a logikai gondolkodást, a problémamegoldó képességeket és a csapatmunkát is.

Igazi bogár-szafari, leendő kis tudósoknak

Miért ne lehetne a saját kertetekben is felfedezni a természet csodáit? Egy bogár-szafari során a gyerekek megismerkedhetnek a kertben élő rovarokkal, megfigyelhetik őket, és így első kézből tanulhatnak a bogarak, rovarok sokféleségéről.

Készíthetnek rajzokat, naplót a megfigyeléseikről. Ezeket pedig érdemes megőrizned, néhány év távlatában ugyanis nagyon aranyos emlékekként funkcionálnak majd.

Öntözőrendszer, mint akadálypálya? A vízi kerti játék ötletek sztárja

A nyári hőségben nincs is jobb, mint egy kis hűsítő játék! Egy öntözőrendszerből és néhány háztartási eszközből izgalmas akadálypályát hozhatunk létre a kertben.

A gyerekeknek át kell ugraniuk, „alámerülniük”, vagy kikerülniük a vizet, hogy eljussanak a célba. Ez a játék nemcsak hűsít, de fejleszti a gyerekek motorikus képességeit és problémamegoldó készségét is.

Forrás