Szerelem felmelegítve? Te újra megpróbálnád?
2023-09-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

A felmelegített szerelem már nem olyan. Ezt állítják sokan. Holott a kapcsolatok nem mindig azért érnek véget, mert a pár két tagja kiszeret egymásból, vagy mert valami oknál fogva olyan szinten megtörik a bizalom, hogy azt már nem lehet helyrehozni. Az élet néha különös fordulatokat produkál, és bizony előfordul, hogy kényszerű és kellemetlen választás elé állít minket.

Melyek azok a helyzetek, amikor van értelme elgondolkodnod azon, hogy esetleg újrakezd az exeddel?

 

Kölcsönös, valódi mély érzések

Ha a kapcsolatotok igazán szoros és elkötelezett volt, ennek az emlékei, a közösen átélt élmények továbbra is élénken élhetnek benned. Ez a kötelék stabil alapja lehet az újrakezdésnek, amikor végre megfelelő az időzítés mindkettőtök számára.

Megváltozott körülmények

Az emberek változnak az idő múlásával, és előfordulhat, hogy azok a problémák, amelyek a kapcsolat végét okozták, már egyáltalán nem relevánsak. Ha mindketten képesek voltatok fejlődni és tanulni a múltból, az újrakezdés során elkerülhetitek ugyanazokat a hibákat.

Fejlődő kommunikáció

Amennyiben a korábbi kapcsolatban kommunikációs problémák vezettek a szakításhoz, azon lehet segíteni. Ha mindketten megtanultátok, hogyan kell hatékonyabban beszélni egymással, felnőtt módjára rendezni egy vitát, és meghallgatni a másikat, akkor jó eséllyel futhattok neki együtt újra.

Régi új közös célok

Ha még mindig közös célokat és értékeket osztasz meg a pároddal (legyen szó közös gyerek, közös vállalkozás, vagy bármi egyéb) az elég erős alap lehet a kapcsolat újrakezdéséhez. Persze nem mindegy, hogy miért is lett első alkalommal vége.


 

Ez is érdekelhet! - Újrakezdenéd az exeddel? Tényleg olyan jó ötlet?

 

Ha ő a nagy Ő

Ha hiszel benne, ha nem, mindenkinek vannak valódi lelki társai. Amikor azt érzed, hogy ez az ember az, akire mindig minden helyzetben számíthatsz, akivel elsőként osztod meg életed bármely történését, és aki nélkül elképzelni sem tudnál egy napot sem, akkor érdemes harcolni érte.

Az újrakezdés sosem könnyű döntés, és mindig kockázatokkal jár. Fontos, hogy őszinte legyél önmagadhoz és a párodhoz, és nyitott a változásra, a fejlődésre. Az újrakezdés lehetőséget adhat arra, hogy megjavíts és elmélyíts egy kapcsolatot, de mindenképpen alaposan át kell gondolnod, mielőtt ezt az utat választod.