Szépségápolási termékek, melyek nélkül nem futhatunk neki a nyárnak
2021-05-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ne adjunk esélyt a pattanásoknak!

Forróság, verejték, erősebb faggyútermelés… Nyáron sokkal könnyebben lesz pattanásos és mitesszeres a bőrünk, így nagy figyelmet kell szentelnünk a megelőzésre. Ennek érdekében szükségünk lesz egy lágy arctisztítóra, amit reggel és este is használjunk. Nagyon fontos, hogy tényleg egy lágy termékkel tisztítsuk az arcunkat, ugyanis ez nem szárítja ki a bőrünket.

A tisztítást követően kenjük be az arcunkat egy alacsony zsírtartalmú nappali krémmel. Amennyiben túl tartalmas számunkra egy ilyen krém, akkor nyugodtan választhatunk más állagút is, például gélt vagy fluidot. Ezek sokkal folyékonyabbak, továbbá kevesebb zsírt és olajat tartalmaznak.

A mindennapos ápoláson kívül az arcpakolásokról se feledkezzünk meg, így hetente egyszer szánjunk időt erre.

 

Napvédelem

A hosszú tél után minél több időt szeretnénk a napon tölteni, de ne felejtsük el, hogy ez veszélyeket is rejt magában. A napsugarak kiszárítják a bőrünket, aminek következtében felgyorsulnak az öregedési folyamatok, így előbb alakulnak ki ráncok. Annak érdekében, hogy ez ne vagy sokkal később következzen be, mindig használjunk napvédő termékeket. Ennek legegyszerűbb módja, ha olyan nappali krémet választunk, mely UV-védelemmel is el van látva.

A napvédelem kapcsán gyakran megfeledkezünk a fejbőrünkről és a hajunkról, pedig ezeket is óvnunk kell a káros UV-sugaraktól. Amennyiben nem foglalkozunk ezzel, akkor a hajszálaink kiszáradnak. Ennek elkerülése érdekében használjunk speciális hajvédő spray-ket, melyek UV-védelemmel is el vannak látva.

Természetesen a napozás után is ápolnunk kell a bőrünket, így szükségünk lesz egy ilyen termékre is, mely megnyugtatja a bőrünket és hidratálják azt. 

Testápolás

Az arcápoláshoz hasonlóan ebben az esetben is olyan termékeket válasszunk, melyek a bőrünk hidratálására lettek kifejlesztve. A melegebb napokon azok a testápolók bizonyulnak a legjobb választásnak, melyeket már a zuhanyzás során használhatunk, így nem kell arra várnunk, hogy beszívja a bőrünk a lotiont. Természetesen a rendszeres bőrradírozást is iktassuk be, hiszen sokkal szebb lesz tőle a bőrünk.Illat és frissesség

Egy testpermettel bármikor fel tudjuk frissíteni magunkat, még akkor is, ha épp egy meleg szobában ülünk. Ezek nem csak frissítően hatnak ránk, hanem mindemellett még ápolják is a száraz bőrt, hiszen nedvességgel látják el azt. Amennyiben pedig egy illatos készítmény mellett döntünk, akkor a nyári forróságban még a parfümről is bátran lemondhatunk.

Forrás: Activebeauty