7 módszer, hogy végre rátalálj az Igazira!
2021-05-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Hosszabb ideje egyedülálló vagy? Keresed az Igazit, de valami mindig rosszul alakul? Úgy érzed, hogy talán sosem találod meg?

Ha a fenti kérdésekre „igennel” feleltél, akkor ez a cikk Neked szól!

Hidd el, Te is megérdemled a boldogságot, és azt a gondolatot, hogy magányra vagy ítélve, gyorsan ki kell verned a fejedből. Ez a negatív előítélet a múltbéli rossz tapasztalataidon alapul, de a jövőbe nem szabad ilyen borúsan tekintened, változtatnod kell a hozzáállásodon. Hogyan csináld?

A következő 7 módszert bármikor bevetheted:

1. Ne a tökéletest keresd!

Az álmainkban élő, hibátlan világ sajnos nem létezik. A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha túl sokáig vársz a tökéletesre. Nincs két egyforma ember, és két teljesen azonos álom. Ha egy kapcsolatban nem akarsz tudomást venni a partnered érzéseiről, és a Tiédtől esetleg eltérő céljairól, akkor nagyobb valószínűséggel maradsz szingli örökre.

Tipp: Legyél olyan ember, akivel Te is szívesen randiznál!

2. Győzd le a szégyenlősséged, és menj emberek közé!

Attól, hogy esetleg introvertált típus vagy, még nem kell teljesen kizárnod az életedből minden embert. A párkereséshez elengedhetetlen, hogy kimozdulj otthonról, és személyesen találkozz másokkal. Ha esetleg annyira félsz egyedül beszélgetni egy vadidegennel, akkor kérdd meg a legjobb barátodat, hogy tartson veled.

Tipp: Próbáld ki az online társkeresést, ott sokkal könnyebb kezdeményezni egy ismeretlennel!

3. Fejleszd magad!

Ha túlságosan véded a magánszférád a külvilágtól, és nehezen mozdulsz ki a saját komfortzónádból, akkor egy hozzád illő társ megtalálása sem lesz egyszerű. Nyitottnak és befogadónak kell lenned, mert a magad köré épített vastag falakat senki nem fogja tudni lebontani. Meg kell tenned mindent, hogy képes legyél közelebb engedni egy másik embert magadhoz.

Tipp: Ne félj a fizikai és érzelmi vonzódást megélni!

Ezt is olvasd el! - Hogyan építsd fel az önbizalmadat lépésről lépésre?

4. Ne hasonlíts mindenkit az exedhez!

Ő már a múltad része, ezért jobb, ha minél előbb lezárod. Ha nem így teszel, akkor tudat alatt is hozzáláncolod magad, ami lehetetlenné teszi majd valami új kialakulását.

Tipp: Engedd el az összes sérelmet és fájdalmat, emlékezz a jóra, és próbálj bizakodva a jövőbe tekinteni.

5. Szeresd önmagad!

Legyél kedves és elnéző magaddal szemben. Fogadd el olyannak a személyiséged, amilyen, a jó és a rossz tulajdonságaidat egyaránt. Egy párkapcsolatban egyensúlyban kell maradjon az adok és a kapok aránya, de hogyan fogsz adni, ha nincs semmid? A szeretet és a szerelem belőled indul ki, belőled táplálkozik és növekszik.

Tipp: Minden reggel gondold végig, hogy miért lehetsz igazán jó társa valakinek, ez fejleszti az önbizalmad, és máris jókedvűen indulhat a nap.

6. Legyen időd randizni!

Lehet, hogy sokat dolgozol, és folyamatosan tele van a naptárad. Ilyenkor úgy érezheted, hogy egy kilátástalan mókuskerékben élsz, esténként túl fáradt vagy, és egyszerűen nincs időd ismerkedni. Legbelül Te is tudod, hogy mindez csak rajtad múlik. Amire igazán szeretnél, arra bármikor fogsz tudni időt szánni.

Tipp: Szervezd át az életed, ne mindig mások elvárásának próbálj megfelelni, inkább döntsd el, hogy Te mit szeretnél!

7. Légy türelmes!

Egy komoly kapcsolat kialakításához idő kell, és sok türelem. Ne akarj mindent egyszerre, hagyd, hogy a dolgok a maguk természetes módján fejlődjenek. Az odavezető az út is szép, élvezd ki minden pillanatát.

Tipp: A lehetőség talán már ott van az orrod előtt, de csak akkor fogod észrevenni, ha nem keresed görcsösen.

A randizás szórakoztató. Új ismeretségeket köthetsz, izgalmas pillanatokat élhetsz át, és rengeteg élménnyel lehetsz gazdagabb. Végső soron pedig remélhetőleg megtalálod azt az embert, aki társad lehet életed végéig. Azt azonban látnod kell, hogy semmit nem adnak ingyen, oda kell tenned magad, és nyitottan állni minden új lehetőség elé.