Szakmai cikkek szerint a nők már közel 90%-a ösztrogéndominanciával küzdhet!
2019-05-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs A környezetben jelenlévő xenoösztrogének (szintetikus, ösztrogén hormonként viselkedő vegyületek) nagymértékben hozzájárulnak az öszrtogéndominancia állapotának a kialakulásához. Mielőtt azt gondolnánk, hogy ránk ezek az anyagok nincsenek hatással, sajnos tisztába kell lenni azzal a ténnyel, hogy az ipari kibocsátás következtében, a szintetikus tisztítószerek, a különböző égéstermékek is tartalmazhatják. Ezáltal az élelmiszereink és palackozott ásványvizeink döntő többsége is! Ebből a szempontból legnagyobb kockázatot az állati eredetű élelmiszerek jelentik, amelyek zsírtartalmuk révén sokkal nagyobb koncentrációban tartalmazhatják, mivel zsírban oldódó vegyületekről beszélünk.

Így talán nem is meglepő, ha mi nők hormonális egyensúlytalansággal küzdünk. Az ebből fakadó problémák skálája szinte végtelen. A fokozott fáradékonyság, a vékonyodó hajszálak, különböző nőgyógyászati problémák vagy a folyamatos hízás, mind jelezhetik a szervezetben a túl sok ösztrogén jelenlétet.

lany

Ennek fényében állítható, hogy a nőgyógyászati problémák túlnyomó részét a hormonegyensúlytalanság okozhatja.

Arra gyanakszol, hogy az ösztrogéndominancia nálad is fennáll? Kattints IDE és teszteld le most ingyenesen, hogy mi a helyzet!