A szakítás 5 alapszabálya
2024-06-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Szakítottál a pároddal és úgy érzed, nem tudod felnőttesen kezelni a szakítással járó problémákat? Alábbi cikkünkben adunk pár javaslatot arra, hogyan tedd magad túl a szakításon anélkül, hogy még bonyolultabbá, vagy még nehezebbé tennéd azt.

Szakítani sohasem könnyű. Akkor sem, ha csak egy futó kalandról volt szó, és akkor sem, amikor egy nagy szerelem ért véget. Egy megsebzett szív mégiscsak szerepet játszik a történetben. Alábbi cikkünkben adunk pár tippet arra, hogyan szakíts a pároddal, anélkül, hogy fölöslegesen túlbonyolítanád az amúgy is fájdalmas helyzetet.
1. Se vele, se nélküle!

Bizonyára hallottál már olyan párkapcsolatról, ami soha nem zárult le, olyan kapcsolatról, amikor hiányzol a kapcsolatból, de mégis jelen vagy. Lehet, hogy ez a legkényelmesebb módja annak, hogy feladj egy párkapcsolatot. Valószínű reménykedsz még abban, hogy egyszer még adsz neki egy esélyt, és nem bántod meg, ha szakítasz vele. Tanuld meg, hogyan szakíts valakivel felnőtt módra, és ne engedd, hogy a frusztrációk felhalmozódjanak az életedben. Az ilyen jellegű kapcsolatban a másik fél jelentéktelennek fogja érezni magát és elveszti az önbizalmát is. Ha úgy érzed, kapcsolatotok nem fog működni hosszú távon, és boldogtalan vagy, szedd össze minden bátorságod és mondd el neki, hogy vége!

2. Kommunikálj nyíltan és hagyj fel a klisékkel!

„Nem a te hibád, az én hibám”, „Most nem állok készen egy komoly kapcsolatra”, „Szeretlek, de nem vagyok szerelmes beléd”. Ezeket a mondatokat sokan hallottuk már, melyekkel ki tudnának kergetni minket a világból. Inkább mondd el neki őszintén, miért szeretnél szakítani vele, és zárjátok le a kapcsolatot egyszer s mindenkorra, felnőtt módra!

3. Ne húzd sokáig!

Szakítani gyorsan kell, amivel elkerülheted azt, hogy sokáig szenvedj. Minél hosszabb ideig húzod-halasztod a szakítást és közben boldogtalan vagy, annál fájdalmasabb lesz. Ha tudod magadról, hogy könnyen befolyásolható vagy, akkor annál hamarabb vess véget a kapcsolatnak, ezzel elkerülheted azt is, hogy a párod lelkileg zsaroljon.

4. Viselkedj emberségesen!

Próbálj meg emberségesen viselkedni, amikor szakítasz valakivel, még akkor is, ha az exed egy semmirekellő volt. Magad miatt is viselkedj emberségesen és tisztességesen vele, és ne mondj rá hamis dolgokat. Ne mondd azt neki, hogy a kapcsolatotok nem jelentett semmit sem neked. Még ha nagyon megbántott, és valahogy vissza szeretnéd adni neki mindazt a sok fájdalmat, amit te eltűrtél, tanuld meg inkább, hogyan szakíts vele anélkül, hogy utálnád őt, anélkül, hogy agresszív legyél vele, és majd meglátod, milyen jól fogod érezni magad ezek után.

5. Szakíts meg mindenféle kapcsolatot az exeddel!

Ez a legjobb tanács miután véget ért egy párkapcsolat. Ha szakítás után még kapcsolatban maradsz az exeddel, lehet, hogy sokkal nehezebb lesz elkezdeni egy újabb fejezetet, egy újabb párkapcsolatot. Lehet, hogy a kezdeti időszakban fájni fog, hogy nem beszélsz már vele, de hidd el, hosszú távon sokkal jobb lesz majd neked.


Ez is érdekelhet! - 7+1 ok, ami miatt szakítanak a férfiak