Sülthagyma-krémleves
2023-04-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4 nagyobb fej vöröshagyma

-1 ek. olajon

-2-3 szál bazsalikom

-7,5 dl zöldségleves (2 kockából)

-1,5 dl főzőtejszín

-8 szelet szárított (parmai) sonka

-durvára őrölt bors

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymákat mélyebb serpenyőben vagy lábosban, az olajon karamellizáljuk, vagyis lassú tűzön, kevergetés mellett barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a levest és kis lángon 5 percig forraljuk. Majd belekeverjük a creme fraiche-t, sózzuk, borsozzuk. Egyet rottyantunk rajta.

A bazsalikomot leöblítjük. A tűzről levéve a levesbe tépkedjük a bazsalikomleveleket, és a levest turmixgépben vagy botmixerrel homogén állagúra pürésítjük.

Tálaláskor tányérokba merjük, megszórjuk durva borssal és 2 szelet sonkával tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva