Sülthagyma-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
-4 nagyobb fej vöröshagyma
-1 ek. olajon
-2-3 szál bazsalikom
-7,5 dl zöldségleves (2 kockából)
-1,5 dl főzőtejszín
-8 szelet szárított (parmai) sonka
-durvára őrölt bors
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A hagymákat mélyebb serpenyőben vagy lábosban, az olajon karamellizáljuk, vagyis lassú tűzön, kevergetés mellett barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a levest és kis lángon 5 percig forraljuk. Majd belekeverjük a creme fraiche-t, sózzuk, borsozzuk. Egyet rottyantunk rajta.
A bazsalikomot leöblítjük. A tűzről levéve a levesbe tépkedjük a bazsalikomleveleket, és a levest turmixgépben vagy botmixerrel homogén állagúra pürésítjük.
Tálaláskor tányérokba merjük, megszórjuk durva borssal és 2 szelet sonkával tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva