Stílus útmutató - mi is az az Y2K?
2022-12-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Rózsaszín és csillogó – ez a közösségi médiát is meghódító „Y2K” trend alaphangulata. Mivel tulajdonképpen minden divat ciklikusan visszatér, az is csak idő kérdése volt, hogy a kétezres évek is újra visszajöjjenek a divatba. Bemutatjuk a stílus ihlette legszebb sminkeket és hajviseleteket.

Mi az az Y2K?

Az ezredforduló egyik, a popkultúráig is eljutó IT-s érdekessége volt, amikor szakemberek ráébredtek, hogy a számítógépek csupán az utolsó két számjegy segítségével tartják számon, milyen év van, ez pedig 2000-ben gondokat okozhat. A problémát szerencsére orvosolták. Ma ez a név egy divatirányzatot jelöl – a 2000-es évek stílusát és azt a nosztalgiahullámot takarja, ami az 1970-es, 1980-as és 1990-es évek sminkdivatjait kívánja újraéleszteni.

Y2K divat – mi a trendi?

Az Y2K stílus a rágógumi rózsaszín, az orgonalila, a pasztellzöld és a babakék színekre alapoz, valamint fontos stíluselemei a bársony overálok, a strasszköves díszítések, a vastag talpú sneakerek, a platform szandálok, a pillangó motívumok, az alacsony derekú farmerok és a hasvillantós pólók.

Y2K smink: így készül

Csillogó ajkak: Először is radírozd le az ajkaidat. Egy ajakdúsító szájfény optikailag teltebbé és feszessebbé teszi az ajkakat. Kontúrozd a szád egy sötét rozé vagy mályva színű ajakkontúrceruzával. Vigyázz, az Ámor-íven ne legyen túl vastag a kontúrvonal. A szád sarkain picit húzd túl a vonalat, hogy optikailag meghosszabbítsd azt. Ezt követően hűvös alapárnyalatú, rózsaszín ajakrúzzsal fesd ki az ajkaidat, és picit dörzsöld össze őket. Utolsó rétegként egy ezüst csillámszemcséket tartalmazó ajakfény teszi fel a pontot az i-re.

Rózsaszín vagy orgonalila szemhéjpúder: az ujjaid vagy egy lapos ecset segítségével alapozd a mozgó szemhéjaidat egy primer termékkel, majd egy lapos ecsettel vigyél fel rózsaszín vagy orgonalila csillámos szemhéjpúdert rájuk, és dolgozd el a kontúrokat. Ugyanebből a szemhéjpúderből az alsó szempillakoszorú alá is vigyél fel egy keveset. Végezetül fesd ki a szempilláidat.

Pink pirosító: A legjobb, ha egy intenzív rózsaszín árnyalatú terméket választasz hozzá. Különösen fontos, hogy hova kerül: a pirosítót egy pirosítóecset segítségével az arccsont közepétől az alsó szempillák magasságáig vidd fel. Majd óvatosan tégy belőle egy keveset az orrod hegyére, az álladra és az orrhátadra is.

Highlightok: A rozé és a pezsgőárnyalatok különösen szép párost alkotnak a pink színű orcákkal. A highlighterből egy lapos ecset segítségével vigyél fel az orrod hegyére, valamint az arc- és a szemöldökcsontodra. Az ujjad hegyével a belső szemzugba és az ajkaidra is pöttyinhetsz belőle egy keveset. Fixáló sprayvel teheted tartóssá a sminket.