Sörben pácolt tarjasaslik
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-4 nagyobb szelet, csont nélküli tarja
-2 dl világos sör
-3 ek. citromlé
-4 ek. olaj
-2 ág kakukkfű
-10 dkg húsos szalonna
A körethez:
-1 kis fej hagyma
-2 ek. olívaolaj
-12,5 dkg rizs
-1 kis konzerv morzsolt kukorica
Elkészítés:
A tarjaszeleteket nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A sört a citromlével, az olajjal és a kakukkfű levélkéivel elkeverjük, beletesszük a húst és lefedve, a hűtőben 1 éjszakát pácoljuk.
Másnap a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, az olajon megpirítjuk. Rádobjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és puhára főzzük. Ha elkészült, belekeverjük a kukoricát.
A húsdarabokat kivesszük a pácból, lecsepegtetjük. A szalonnát kockákra vágjuk, a hússal nyársra húzzuk. A grillrácson forgatva megsütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap