Sörben pácolt tarjasaslik
2024-06-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-4 nagyobb szelet, csont nélküli tarja

-2 dl világos sör

-3 ek. citromlé

-4 ek. olaj

-2 ág kakukkfű

-10 dkg húsos szalonna

A körethez:

-1 kis fej hagyma

-2 ek. olívaolaj

-12,5 dkg rizs

-1 kis konzerv morzsolt kukorica

Elkészítés:

A tarjaszeleteket nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A sört a citromlével, az olajjal és a kakukkfű levélkéivel elkeverjük, beletesszük a húst és lefedve, a hűtőben 1 éjszakát pácoljuk.

Másnap a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, az olajon megpirítjuk. Rádobjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, és puhára főzzük. Ha elkészült, belekeverjük a kukoricát.

A húsdarabokat kivesszük a pácból, lecsepegtetjük. A szalonnát kockákra vágjuk, a hússal nyársra húzzuk. A grillrácson forgatva megsütjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap