Sminkecset-kisokos - melyik mire való?
2020-08-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?, Rúzs

A sminkecsetek terén nehéz eligazodni, hiszen annyi különböző típus közül lehet már válogatni. Azok, akik nem profi sminkesek, sokszor már azt sem tudják, melyiket használják az alapozóhoz, és melyiket a pirosítóhoz. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

Klasszikus alapozó ecset

Ez a fajta ecset akkor lesz számunkra jó választás, ha előnyben részesítjük a folyékony alapozót a púder állagúval szemben. Azok számára, akik erősen fedő alapozót használnak, szintén jó hír, hogy ezzel a klasszikus ecsettel teljesen egyenletes lesz a végeredmény, továbbá könnyedén el tudjuk dolgozni az átmeneteket a hajtőnél és az állnál. Nem csupán az alapozó, hanem a concealer felvitelére is tökéletes választás.

Lapos alapozó ecset

Nagy, lapos és négyzetes – a lapos ecsettel könnyedén el tudjuk oszlatni a krémállagú és a folyékony alapozót egyaránt, továbbá a különleges kialakításának köszönhetően a szánk körül is szebben el tudjuk azt dolgozni. Ezen kívül akár egy krémes arcmaszkot is felkenhetünk vele az arcunkra, a nyakunkra és a dekoltázsunkra.

Flat-top ecset

Ez az ecset nagyon jó munkát végez, ha össze szeretnénk dolgozni a concealert és a folyékony alapozót, amit a laposra vágott ecsetfejnek köszönhetünk, ugyanis azzal sokkal precízebben tudjuk eloszlatni az alapozót, ezáltal jobb lesz annak a fedése.

Ferdére vágott alapozó ecset

A többi ecsethez képest ennek vége ferdére van vágva, aminek hatására rendkívül könnyen fel lehet kenni vele a folyékony alapozót és a concealert az arcunk olyan területeire is, mint az orrcimpák és a szem környéke.

Klasszikus púder ecset

Amennyiben csak púdert használunk, akkor számunkra ez az ecset lesz a legjobb választás, hiszen puhaságának és nagyságának köszönhetően az apró pigmenteket egy ilyen típusúval lehet a legegyszerűbben eloszlatni. Ezen kívül abban az esetben is nyúlhatunk ehhez az ecsethez, ha egy kevés pirosítót szeretnénk felvinni az arcunkra.

Klasszikus pirosító ecset

A tökéletes sminkhez hozzátartozik a pirosító, hiszen azzal tudjuk frissé varázsolni az arcunkat. Ennek felvitelére egy kerek, puha ecset felel meg a legjobban, ez ugyanis képes felvenni a legapróbb pigmenteket is, és azokat elhinteni az arcunkon.

Legyező ecset

Amennyiben az arccsontunkat szeretnénk kihangsúlyozni, akkor egy legyező ecsetre essen a választásunk, hiszen ezzel a púdert, a bronzert és a highlightert is tökéletesen fel tudjuk vinni. Sőt mi több, az alapozás során vétett hibákat is ki tudjuk javítani, továbbá le tudjuk söpörni vele a felesleges púdert vagy a szemünk alá hullott szemhéjfestéket.

Forrás: Activebeauty