6 módszer, hogy igazi támogató társ legyél
2020-08-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mindannyian szeretnénk azt hinni magunkról, hogy tökéletesek vagyunk, különösen, ha a párkapcsolatunkról van szó. De sajnos a valóságban ez senkire nem igaz. Mindenki fáradt, és túlhajszolt, és sokszor már a normális hétköznapi kommunikációhoz sincs erőnk a párunkkal.

Támogatni a párodat az elsőszámú felelősséged a kapcsolatotokban. Ha viszont azt veszed észre, hogy ez nem sikerül úgy, ahogy szeretnéd, akkor ez a cikk Neked szól.

Olvass tovább, és ismerj meg 6 módszert, hogy igazi támogató társ lehess ezután!

1. Figyelj aktívan!

Nem, ne csak a füleddel halld, amit mond Neked. Legyünk őszinték: hányszor szokott elkalandozni a figyelmed, amikor a másik beszél hozzád? Ha a kedvesed szeretne valami fontosat megosztani Veled, akkor csakis rá kell koncentrálnod, próbáld meg átérezni a helyzetét, és az ő nézőpontjából látni a dolgokat.

2. Naponta többször jelentkezz be nála!

Függetlenül attól, hogy együtt éltek-e vagy csak hetente egyszer találkoztok, legyen a párodra elég időd. Tedd a szokásoddá, hogy minden nap beszéltek, üzentek, esetleg chateltek egymással. Akár naponta többször is bejelentkezhettek, elég egy gyors üzenetváltás, csak, hogy halljatok a másikról. Így könnyebb a kölcsönös bizalom kiépítése és a kötődés erősítése, mert sokkal inkább részt vesztek egymás életében.

Ezt is olvasd el! - 5 lépés, amellyel jó kommunikációt alakíthatsz ki a párkapcsolatodban

3. Figyelj a testbeszédére is!

Egy új kapcsolatban talán ez a legnehezebb. Meg kell tanulnod, hogyan viselkedik a párod, amikor ingerült, vagy amikor jókedvű. Aztán gondold végig, hogy a nonverbális kommunikációja és a szavai összhangban vannak-e. Nem mindenki tudja ugyanis szavakkal jól kifejezni az érzéseit, ezért, ha ismered a testre rezdüléseit, akkor a mondatai mögé láthatsz, és jobban tudsz neki segíteni egy-egy probléma megoldásánál.

4. Fogadd el a „nem”-et.

Előfordulhat, hogy a párod valamiről nem akar beszélni. Bár a nyílt és őszinte kommunikáció nagyon fontos egy párkapcsolatban, mégsem szabad erőltetned. Inkább várd ki, amíg készen áll rá, amikor már úgy érzi, hogy eljött az idő, hogy beavasson. Addig is tedd egyértelművé számára, hogy ott vagy, és bármikor számíthat rád.

5. Biztosíts nyugalmat számára úgy, ahogy neki jó!

Mindannyian más körülmények között érezzük jól és biztonságban magunkat. Egyeseknek elég egy kényelmes fotel és egy forró tea otthon. Mások viszont jobban ki tudnak kapcsolódni egy hegyi túra során. Meg kell ismerned, hogy a párodnak mi a legjobb, és próbáld számára a lehető legnagyobb biztonságérzetet nyújtani, hogy bármilyen nehézséggel néz is szembe, nálad nyugalmat találjon.

6. Te is kérj támogatást, ha Neked van szükséged rá!

Ez talán furán hangzik, de egy kapcsolatban az adok-kapok egyensúlyban kell, hogy legyen. Ha Te nem kérsz segítséget, akkor nem várhatod el a párodtól sem, hogy hozzád forduljon. Ha egyszer kéred a támogatását, akkor elindítasz egy olyan kommunikációt, amelyet a jövőben ő folytathat.

Támogatónak lenni egy párkapcsolatban sosem könnyű, de annál fontosabb. Mindig emlékezz rá, hogy mindezt szerelemből és szeretetből teszed. Ez egy hosszú tanulási folyamat, hiszen minden ember, így minden kapcsolat is más. A lényeg, hogy aktívan és rendszeresen csináld, építsd be a napjaitokba, hogy a közös életetek még jobb lehessen!