Sárgabarackos panna cotta
Hozzávalók 4 személyre
A panna cottához:
-5 dl tejszín
-3 dl tej
-10 dkg cukor
-2 tk. levendulavirág
-1 rúd vanília
-6 lap zselatin
A sárgabarackzseléhez:
-50 dkg sárgabarack
-2 lap zselatin
-1-2 ek. cukor
Elkészítés:
A tejszínt a tejjel, a cukorral, a levendulával, a felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezt követően leszűrjük. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A zselatint a meleg tejszínes tejbe keverjük, hagyjuk elolvadni. A levendulás folyadékot üvegpoharakba töltjük, és ha lehűlt, lefedjük, 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Az utolsó fél-egy órában elkészítjük a barackzselét. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és összeturmixoljuk. A barackpépet kisebb edényben a cukorral felforraljuk. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és a meleg barackpéphez keverjük. Kissé hűlni hagyjuk. Amikor a zselé szobahőmérsékletűre hűlt, a már megdermedt tejszínes krémre öntjük, és további 3-4 órát hűtjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap