Sárgabarackos panna cotta
2024-07-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A panna cottához:

-5 dl tejszín

-3 dl tej

-10 dkg cukor

-2 tk. levendulavirág

-1 rúd vanília

-6 lap zselatin

A sárgabarackzseléhez:

-50 dkg sárgabarack

-2 lap zselatin

-1-2 ek. cukor

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel, a cukorral, a levendulával, a felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezt követően leszűrjük. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük.

A zselatint a meleg tejszínes tejbe keverjük, hagyjuk elolvadni. A levendulás folyadékot üvegpoharakba töltjük, és ha lehűlt, lefedjük, 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Az utolsó fél-egy órában elkészítjük a barackzselét. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és összeturmixoljuk. A barackpépet kisebb edényben a cukorral felforraljuk. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és a meleg barackpéphez keverjük. Kissé hűlni hagyjuk. Amikor a zselé szobahőmérsékletűre hűlt, a már megdermedt tejszínes krémre öntjük, és további 3-4 órát hűtjük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap