Sárgabarackos csirke zöldségekkel
2025-07-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-20 dkg sárgabarack

-2 ek. szójaszósz

-1 ek. almaecet

-1 tk. fokhagymapor

-0,5 tk. chilipehely

-1 ek. olívaolaj

-4 csirkemellfilé

A körethez:

-20 dkg rizs

-1 paradicsom

-0,5 padlizsán

-1 kis cukkini

-5 dkg vaj

-1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A barackokat megmossuk, apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a szójaszósz, az ecetet, a fokhagymaport, a chilit, és sózzuk, borsozzuk. A keveréket két egyenlő részre osztjuk.

A körethez a rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Serpenyőben olajat melegítünk, és megpirítjuk benne a csirkehúst. Mindegyik hús tetejére teszünk a barackos keverékből, és 4-5 percet pirítjuk, megfordítjuk, majd a másik oldalát is bekenjük és megsütjük. Ha kész, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A zöldségekkel és rizzsel melegen tálaljuk. A maradék barackos keveréket rákanalazzuk a hússzeletekre.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva