Sárgabarackos csirke zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-20 dkg sárgabarack
-2 ek. szójaszósz
-1 ek. almaecet
-1 tk. fokhagymapor
-0,5 tk. chilipehely
-1 ek. olívaolaj
-4 csirkemellfilé
A körethez:
-20 dkg rizs
-1 paradicsom
-0,5 padlizsán
-1 kis cukkini
-5 dkg vaj
-1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a szójaszósz, az ecetet, a fokhagymaport, a chilit, és sózzuk, borsozzuk. A keveréket két egyenlő részre osztjuk.
A körethez a rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben olajat melegítünk, és megpirítjuk benne a csirkehúst. Mindegyik hús tetejére teszünk a barackos keverékből, és 4-5 percet pirítjuk, megfordítjuk, majd a másik oldalát is bekenjük és megsütjük. Ha kész, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. A zöldségekkel és rizzsel melegen tálaljuk. A maradék barackos keveréket rákanalazzuk a hússzeletekre.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva