Sárgabarackos csirke kelbimbóval
2025-06-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

-60 dkg csirkemellfilé

-6 szem sárgabarack

-10 dkg sárgabaracklekvár

-1 citrom leve

-1 ek. olívaolaj

-1 ek. vaj

A körethez:

-30 dkg kelbimbó

-1 ek. vaj

-petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb lapokra szeleteljük. A barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk. Kis tálban összekeverjük a baracklekvárt és a citromlevet. A kelbimbót megmossuk, lecsepegtetjük. A mellszeleteket sózzuk, borsozzuk, a barackos mázzal megkenjük és fél órát pihentetjük.

A kelbimbókat kettévágjuk. Bevonatos serpenyőben kevés vajat forrósítunk, belehelyezzük vágott felükkel a kelbimbókat, sózzuk, borsozzuk és 3-5 percen keresztül sütjük, amíg egy kicsit megbarnulnak, majd megfordítjuk és még 2-3 percig sütjük.

A grillrácsra tesszük a húst, oldalanként 4-5 percig sütjük. Mellé rakosgatjuk a barackot, megpirítjuk. A húst a barackkal és a kelbimbóval körítjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva