Sárgabarackos csirke kelbimbóval
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz:
-60 dkg csirkemellfilé
-6 szem sárgabarack
-10 dkg sárgabaracklekvár
-1 citrom leve
-1 ek. olívaolaj
-1 ek. vaj
A körethez:
-30 dkg kelbimbó
-1 ek. vaj
-petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, nagyobb lapokra szeleteljük. A barackokat lecsepegtetjük, cikkekre vágjuk. Kis tálban összekeverjük a baracklekvárt és a citromlevet. A kelbimbót megmossuk, lecsepegtetjük. A mellszeleteket sózzuk, borsozzuk, a barackos mázzal megkenjük és fél órát pihentetjük.
A kelbimbókat kettévágjuk. Bevonatos serpenyőben kevés vajat forrósítunk, belehelyezzük vágott felükkel a kelbimbókat, sózzuk, borsozzuk és 3-5 percen keresztül sütjük, amíg egy kicsit megbarnulnak, majd megfordítjuk és még 2-3 percig sütjük.
A grillrácsra tesszük a húst, oldalanként 4-5 percig sütjük. Mellé rakosgatjuk a barackot, megpirítjuk. A húst a barackkal és a kelbimbóval körítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva