Sárga zászlók – mit jeleznek egy párkapcsolatban?
2021-05-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Mindannyian hallottunk már a piros zászlókról, azokról vészjelzésekről, amelyek a kapcsolat végére vagy működésképtelenségére figyelmeztetnek. De mire utalhatnak a sárga zászlók?

Ezek azok a jelek, amelyek óvatosságra intenek, mert a kapcsolattal vagy partnerrel valami nincs rendjén. Ilyenkor még nem kell a legrosszabbra gondolnod, de jobb, ha egy pillanatra megállsz, és kicsit messzebbről nézed a dolgokat.


Milyen helyzetek lehetnek sárga zászlók? Egy csokorba gyűjtöttünk közülük néhányat segítségképpen:

- A partnered egyszer már volt házas.

Ez önmagában még semmi rosszat nem jelent, de nem mindegy, hogyan tudod meg magát a tényt. Ő mesélte el őszintén már az első randin? Vagy esetleg csak véletlenül jöttél rá hónapokkal később?

- Még sosem volt komoly kapcsolata.

Egy huszonéves fiatalnál ez nem őrülten nagy probléma, hiszen eddig csak élvezte az életet. De mi a helyzet egy negyvenessel? Ott azért már nem árt kideríteni a valódi okokat.

- Nincs munkája.

Volt már neki valaha? Csak pont rossz passzban van, vagy egy félnótás ingyenélő? Talán még mindig a szülei tartják el? Jobb, ha gyorsan kideríted, hogy mire számíthatsz mellette.

- Többször kirúgták már különböző munkahelyekről.

Számtalan dolog állhat egy ilyen problémának a hátterében, amelyet egy komoly beszélgetés fedhet fel.

Ezt is olvasd el! - 7 piros zászló, ami a kapcsolat végére figyelmeztet

- Nincsenek közeli barátai.

Kevés ilyen ember van, de van. Lehet, hogy túlságosan antiszociális, és ez a párkapcsolatában is meg fog nyilvánulni. De az is előfordulhat, hogy messzire szakadt a barátaitól, és még nem sikerült új kapcsolatokat kialakítania.

- Túl sok barátja van.

Egyáltalán hogyan marad ideje majd így Rád? Van köztük egy is, akivel szorosabb kapcsolatot ápol, vagy mind felszínes, laza kötődés, mert valójában senki előtt nem képes igazán megnyílni?

- Mindig késő estig dolgozik.

Ez lehet egyfajta menekülés, vagy mániás személyiségzavar, de persze könnyen megeshet, hogy ilyen a beosztása.

- Egy örökkévalóság, mire válaszol az üzenetedre.

Egy kapcsolat alapja a bizalom és a jó kommunikáció. Ha ez nincs meg, akkor sok jóra nem számíthatsz. Egyáltalán hol van és mit csinál ennyi ideig?

- Nem minden üzenetedre válaszol.

Ennek okára azért mi rákérdeznénk. Sürgősen.

- Nem emlékszik arra, amit mondtál neki.

Ez a tulajdonság borzasztóan idegesítő tud lenni, és már-már felmerül a gyanúja annak, hogy nem is érdekli, amit mesélsz neki, mert talán Te magad sem érdekled őt.

- Elfelejti a közös programjaitokat.

Megeshet, hogy a sok munka, a stressz és egyéb okok felborítják valaki napját. Ettől még nem kell azonnal szakítani. De, ha hosszabb távon úgy érzed, hogy a fontossági sorrendjében valahol hátul kullogsz, akkor jobb felhozni előtte a témát.

- Semmit nem tudsz a családjáról.

Vajon miért titkolja őket előled? Esetleg nincsenek is közelebbi hozzátartozói?

- Kellemetlen dolgokat mesél az exéről.

Egyrészt ez nem tartozik Rád, másrészt elgondolkodtató, hogy vajon Rólad kinek és mit mond?

- Nem ünnepel Téged.

Ne arra gondolj, hogy elhalmoz-e ajándékokkal. Inkább arra, hogy eszébe jut-e a születésnapod, meglep-e néha valami apró figyelmességgel, vagy akár minden ok nélkül is kedveskedik-e Neked.

- Sokat veszekedtek.

Lehet, hogy mindketten szenvedélyes személyiségűek vagytok, de sajnos az is elképzelhető, hogy egyszerűen nem működtök jól együtt.

A sárga zászlók minden kapcsolatban más formában jelenhetnek meg, de ezek a fenti példák segíthetnek idejében észrevenni, ha baj van. Különösen akkor fontos az őszinte és nyílt kommunikáció, ha esetleg a felsorolt problémák közül több is előfordul köztetek.