Trükkök, hogy ne feledkezz meg a folyadékbevitelről
2021-05-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Te is azok közé tartozol, akik nem isznak eleget? Ebben az esetben pontosan tudod, hogy nagy hibát követsz el, ahogy azt is, hogy rendkívül nehéz ezen a rossz szokáson változtatni. Az alábbi tippek azonban sokat segíthetnek ebben. Próbáld ki mindegyiket, és garantáltan megváltoznak a folyadékfogyasztási szokásaid.

Indítsd vízzel a napot

Izzadás nélkül is rengeteg vizet képes veszíteni a szervezetünk, amit minél előbb, legjobb esetben már reggel pótolnunk kell. Felkelés után igyál meg egy pohár vizet, aminek hatására az összes testi funkciónk be fog indulni. Annak érdekében, hogy ne feledkezz meg a reggeli vízfogyasztásról, tegyél egy nagy pohárral az éjjeli szekrényre, így 2,5 dl vagy akár fél liter vízzel indíthatod a napot.

Applikációra fel!

Ha minden eddigi erőfeszítésed ellenére úgy véled, még mindig nem javultak jelentősen a vízfogyasztási szokásaid, akkor nézz szét a telefonos applikációk között, ugyanis számos olyan app létezik, mely emlékeztet a folyadékbevitelre. De akár készíthetsz egy naplót is, amibe fel tudod jegyezni, hogy mikor, mennyit és mit ittál. Ha szeretnéd, akkor egy napi célmennyiséget is megadhatod, majd beállíthatsz emlékeztetőket, melyek bizonyos időközönként jelzik, hogy innod kell.

Igyál minden étkezés előtt

Ennek köszönhetően egy tevékenységhez kötöd a folyadékfogyasztást, így kevésbé feledkezel meg róla. Természetesen nem csak az étkezés lehet egy ilyen esemény, hiszen kötheted bármihez – például a munkába és haza érkezéshez, minden mosdóhasználathoz…

Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt

Mivel a zöldségek és gyümölcsök víztartalma magas, továbbá fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, ezek fogyasztásával is növelheted a folyadékbevitelünket. Mindemellett a növényi sejtekben található folyadék nagyon hasonlít a sajátunkéra, aminek köszönhetően rendkívül gyorsan felszívódik az emberi sejtekben. Ezen pozitív hatás elérése érdekében egyél minél több leveles salátát, uborkát, dinnyét, narancsot és paradicsomot.

Speciális kulacs

Szerezz be magadnak egy olyan üveget vagy kulacsot, amiből csak vizet iszol. Ennek köszönhetően figyelni tudod, hogy mennyit ittál, továbbá, ha mindig szem előtt van az üveg, akkor emlékeztet is az ivásra. Ehhez természetesen mindig nálad kell lennie – vidd magaddal a kocsiba, tedd az íróasztalra, illetve hordd magaddal a táskádban.

Javítsd fel a vizet

Ha már unod a víz ízét, akkor nyugodtan ízesítsd! Ezt természetesen ne szörpökkel tedd meg, hanem gyümölcsökkel, zöldségekkel vagy fűszerekkel. Adhatsz hozzá mentát, citromdarabokat, uborkát, málnát, gyömbért és még sok más finomságot.

Igyál édesítetlen teát

Szintén jó alternatívája a víznek az édesítetlen gyógy- vagy gyümölcstea. Készíts egy nagyobb adagot, amit a napra szétosztva fogyassz el hidegen vagy melegen.

Zárd vízzel a napot

Lefekvés előtt kb. 1 órával igyál meg egy nagy pohár vizet, így sokkal jobban és mélyebben fogsz aludni, ugyanis a folyadékfogyasztás még erre is hatással van. Nyugodtan tehetsz egy üveg vizet az ágyad mellé vagy az éjjeli szekrényre, így akkor is lesz mit innod, ha az éjszaka folyamán megszomjazol.

Forrás: Activebeauty