Sajtos-tojásos kenyércsónak
2021-10-11  /  Szerző:   /   Rúzs

Hozzávalók:

4 mini bagett

4 tojás

4 evőkanál tej vagy tejszín

1 szál újhagyma

1/2 húsos (kaliforniai) paprika

1 paradicsom

kb. 10 centi kolbász

maréknyi reszelt sajt

só, bors

Elkészítés:

1. A tojásokat egy mércés pohárba felütjük, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és kézi habverővel kissé felverjük. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, a kolbász héját lehúzzuk, és ezt is felaprítjuk.

2. A mini bagettek tetejét levágjuk, a belsejét kicsipkedjük - ez sem megg kárba, eltehetjük megszárítva zsemlemorzsához vagy fasírthoz, töltött húshoz -, majd elosztjuk bennük a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal, tepsire vagy sütőtálba tesszük, és a mércés pohárból óvatosan a bagettekbe öntjük a tojást.

3. 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük, attól függően, ki mennyire szereti a tojást lágyabban vagy sültebben.

4. A sütőből kivéve 5 percet hagyjuk hűlni, hogy kicsit megdermedjen, majd tálalhatjuk is salátával vagy friss zöldséggel, de magában is nagyon finom.

Forrás: Cookta

Hasonló bejegyzések