Sajtos-tojásos kenyércsónak
Hozzávalók:
4 mini bagett
4 tojás
4 evőkanál tej vagy tejszín
1 szál újhagyma
1/2 húsos (kaliforniai) paprika
1 paradicsom
kb. 10 centi kolbász
maréknyi reszelt sajt
só, bors
Elkészítés:
1. A tojásokat egy mércés pohárba felütjük, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és kézi habverővel kissé felverjük. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, a kolbász héját lehúzzuk, és ezt is felaprítjuk.
2. A mini bagettek tetejét levágjuk, a belsejét kicsipkedjük - ez sem megg kárba, eltehetjük megszárítva zsemlemorzsához vagy fasírthoz, töltött húshoz -, majd elosztjuk bennük a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal, tepsire vagy sütőtálba tesszük, és a mércés pohárból óvatosan a bagettekbe öntjük a tojást.
3. 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük, attól függően, ki mennyire szereti a tojást lágyabban vagy sültebben.
4. A sütőből kivéve 5 percet hagyjuk hűlni, hogy kicsit megdermedjen, majd tálalhatjuk is salátával vagy friss zöldséggel, de magában is nagyon finom.
Forrás: Cookta