A rossz párkapcsolat 5 jele
2024-07-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Egy egészséges és boldog kapcsolat egyszerre szól a szeretetről, a bizalomról, őszinteségről, a szexuális egyetértésről és arról, hogy elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen. Nem látunk bele mást, és ami még fontosabb, nem is próbáljuk megváltoztatni.

Ha ezek a feltételek hiányoznak, akkor vagy ideje átgondolnod a kapcsolatot, vagy ideje átgondolnod azt, mit vársz tőle, mit vársz a másiktól – és új, boldogabb alapokra helyezni.Az alábbiakban öt olyan figyelmeztető jelről lesz szó, amelyekről nem árt elgondolkodnod.

1. Féltékeny vagy a barátaira, főleg a barátnőkre

Utálsz minden percet, amikor nem veled van, amikor pedig a barátaival, ne adj isten, a női barátaival, akkor pedig szinte eszedet veszi a féltékenység. Nos, a féltékenység, ameddig egészséges keretek között marad, még meg is fűszerezhet egy párkapcsolatot. De amikor már valaki nevének az említése is elég ahhoz, hogy kiborulj, akkor nem csupán a bizalom hiányzik a szerelmetekből, hanem az abban való hit, hogy szeret téged és veled éli az életét.

2. Meg akarod változtatni

Miért is? Hiszen így szerettél belé? Akkor most miért nem tetszik? Az természetes, hogy hosszú együttlét után van egy-két olyan szokása, ami zavar, kifejezetten idegesít… De az alapvető tulajdonságait szeretned kellene továbbra is. Ha nem így van, akkor lehet, hogy nem is őt, hanem egy beleképzelt nem létező személyt szeretsz?

3. Nem bízol benne

Egy kapcsolat akkor teljes, ha nem csupán szeretők, hanem barátok, bizalmasok is vagytok. Legyen kedvesed az, akire rábízhatod a titkaidat, a fájdalmaidat, akinek teljesen és őszintén kiadhatod magad. Ha viszont titkolózol előtte, ha nem mersz, nem akarsz beszélni arról, ami a lelked mélyén van, akkor nem bízol benne – bizalom nélkül pedig hogyan szerethetnéd feltétlenül?

4. Nem fizetsz helyette

Nem arról van szó, hogy a kedvesed nem szeret dolgozni, és te vagy a családfenntartó, hanem arról, hogy mindenkinek vannak nehezebb időszakai. Amikor összekerültetek még jól keresett, szerette a munkáját? Az elmúlt időszak, a gazdasági világválság sok ember életét felborította, és a talpra álláshoz minden alkalommal idő kell. Neki is: munkát keres, próbál újra érvényesülni. Ha szereted, akkor hagysz neki időt (természetesen nem örökre), és ezek a nehéz hónapok csak megszilárdítják a szerelmeteket. Ha viszont ennyi tolerancia sincs benned, akkor gondolkozz el: kit és mit akarsz valójában.

5. Hatalmi harcok

Sajnos sokan összekeverik a párkapcsolatot a versenyzéssel. A lényeg ugyanis nem az, kinek van jobb munkája, szebb lakása, több orgazmusa… Arról meg pláne nem, hogy ki milyen arányban kerül ki nyertesként egy-egy veszekedésből. Arról szól, hogy szeretitek egymást, hogy együtt építitek az életet, szeretetben.


Ez is érdekelhet! - Újrakezdés egy szakítás után: hogyan lépj tovább?