Csirke bulguros zöldséggel
Hozzávalók 4 személyre:
-15 dkg bulgur
-60 dkg brokkoli
-2 piros húsú kaliforniai paprika
-2 szál sárgarépa
-4 szál újhagyma
-40 dkg csirkemellfilé
-2 ek. olaj
-3 ek. vaj
-4 tojás
Elkészítés:
A bulgurt a csomagoláson előírtak szerint elkészítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a brokkolit rózsákra szedjük, a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, a sárgarépát, az újhagymát felkarikázzuk.
A csirkehúst megmossuk, leszárítjuk, fűszerezzük, kis darabokra vágjuk. A felforrósított olajon megsütjük.
A zöldségeket kevés vízben 1-2 percig pároljuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és 2 evőkanálnyi forró vajon megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a bulgurt és a húsdarabokat.
A maradék vajon 4 tükörtojást sütünk, a húsos bulgurra óvatosan átemeljük és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva