Csirke bulguros zöldséggel
2024-07-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-15 dkg bulgur

-60 dkg brokkoli

-2 piros húsú kaliforniai paprika

-2 szál sárgarépa

-4 szál újhagyma

-40 dkg csirkemellfilé

-2 ek. olaj

-3 ek. vaj

-4 tojás

Elkészítés:

A bulgurt a csomagoláson előírtak szerint elkészítjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a brokkolit rózsákra szedjük, a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, a sárgarépát, az újhagymát felkarikázzuk.

A csirkehúst megmossuk, leszárítjuk, fűszerezzük, kis darabokra vágjuk. A felforrósított olajon megsütjük.

A zöldségeket kevés vízben 1-2 percig pároljuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és 2 evőkanálnyi forró vajon megforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a bulgurt és a húsdarabokat.

A maradék vajon 4 tükörtojást sütünk, a húsos bulgurra óvatosan átemeljük és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva