Rippl-Rónai, Csontváry, Monet, Gauguin és sokan mások – művészeti kalandozások otthonról!
2021-05-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

Hamarosan újra látogathatóak lesznek a múzeumok, és a közönség valódi kiállítóterekben élvezheti a kiállításokat. Addig is a Magyar Nemzeti Galéria továbbra is kényelmesen és bárhonnan elérhető online programokat ajánl az érdeklődőknek.

Tudta, hogy Csontváry Kosztka Tivadar patikusként döntött úgy, hogy palettát és ecsetet ragad? Paul Gauguin pedig kezdetben sikeres tőzsdei ügynökként dolgozott? Szeretné megismerni milyenek voltak a múzsák, akik nagy magyar festőink képeit ihlették? Megismerné Rippl-Rónai József, a magyar szecesszió sztárját? Vagy szereti a kortárs művészetet és érdekli az absztrakt festészet egy világsztárjának művészete?

Vegyen részt a Magyar Nemzeti Galéria online tárlatvezetésein májusban is! Csodálja meg a műalkotásokat, közelebbről, közösségben! A technika segítségével az élő vezetések interaktívak és igazi közösségi élménnyé válnak. Kényelmes nagyításban élvezheti a képrészleteket, a műtárgyakat most olyan nagyításban és összefüggésben nézheti meg, ahogyan a kiállítótérben nem lenne rá lehetősége.

2 tárlatvezetést is ajánlunk:

Ismerje meg Rippl -Rónai József művészetét!

Rippl-Rónai József a modern magyar festészet egyik legismertebb alakja. Hogyan jutott el az ifjú művész Kaposvárról Munkácsy Mihály műhelyén át a legnagyobb Párizsi szalonokig? A tárlatvezetésen megismerheti a magyar szecesszió sztárját!

Időpontok:

május 6. csütörtök 15.001

május 22. szombat 18.30. á

május 27. csütörtök 15.001

 

Középpontban a portrék!

Vegyen részt a Papok, bohémek, dendik. A magyar művész önarcképe című vezetésen!

“Ki vagyok én?” – tesszük fel a kérdést életünk egy-egy fontos fordulópontján. A művész is fölteszi a kérdést, csak nem szavakkal felel rá, hanem képekkel. De miről szól az önarckép? Természetesen a művészről, de nemcsak az egyénről, hanem a társadalmi lényről is, sőt, az egész világról, s benne az ember valós, vagy vágyott szerepéről. A tárlatvezetésen megismerhetik mintegy két és fél évszázad történetét és önarcképeit, s nem hagyjuk említés nélkül a szelfik világát sem.

Időpont: május 12. szerda 18.30

További információk a Magyar Nemzeti Galéria oldalán!