4 jel, hogy még nem vagy túl az exeden!
2021-05-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy szakítást nem csupán átélni, de elfogadni, feldolgozni és lezárni is nehéz. Nem véletlen, hogy annyi filmhez és regényhez választják alaptémaként. De bármennyire is elszigetelő érzés átélni egy ilyen élethelyzetet, ugyanannyira gyakori, és szerencsére a legtöbb ember kigyógyul belőle, ahogyan Te is.

Ha még nem vagy túl a legutóbbi szakításodon, akkor sem kell hibáztatnod magad.

De honnan tudhatod, hogy Neked még nem sikerült rátalálnod a helyes útra? Most mutatunk négy fontos jelzést, amely arra utal, hogy nem vagy túl az exeden, és egyúttal 4 megoldást is, ami segíthet.

1. jel: Folyton csak róla beszélsz

Az első és legnyilvánvalóbb jele annak, hogy még túlságosan sokat gondolsz a volt párodra, ha folyamatosan róla beszélsz. Még akkor is, ha azt állítod, hogy már rég túl vagy rajta.

Amikor azon kapod magad, hogy megint ő a téma, akkor állj meg, és gondolkodj kicsit. Őszintén vall be, hogy mit is érzel igazából iránta. Nem baj, ha még nem sikerült elfelejtened, és az sem, hogy beszélsz róla, de ha közben azt hiszed, hogy már csak a múlt, mégis vele foglalkozol, akkor fontos lenne kicsit több energiát beletenned még a gyógyulásba.

2. jel: Egyik randiról esel a másikra

Azoknak az embereknek, akik még a múltbéli kapcsolatuk emlékeivel küzdenek szükségük van a folyamatos figyelemelterelésre. Ennek egyik leggyakoribb módja, hogy heves ismerkedésbe fognak, és egyik randiról futnak a másikra. Ezzel lényegében helyettesítőt keresnek, aki kitöltheti az ex helyén keletkezett űrt az életükben, de sajnos csak még nagyobb elkeseredés és fájdalom lesz a vége, mert senkit nem lehet ily módon pótolni.

Ha nem vagy őszinte magaddal, akkor hajlamos leszel elnyomni a legbelső érzéseidet, de ezzel nem oldasz meg semmit, csak elodázod a problémákat. Téves elképzelés, hogy azzal könnyebben túl lesz valaki egy lelki fájdalmon, ha a bulizásba, a munkába, vagy épp a randizásba veti bele magát.

Ehelyett igenis szembe kell nézned ezekkel az érzelmekkel, el kell fogadnod a létezésüket, aztán szépen elbúcsúzni tőlük.

Ezt is olvasd el! - 7 biztos jel, hogy az exed már elfelejtett!

3. jel: Próbálsz találkozni vele

Vagy legalábbis igyekszel „véletlenül belebotlani”. Olyan helyekre mész, ahol ő is gyakran megfordul, és nagy eséllyel egy pillanatra láthatod. Az is elképzelhető, hogy mindezt nem tudatosan teszed, de csak ártasz vele magadnak. A gyógyulási folyamat során a legjobb, ha teljesen megszakítasz vele minden kapcsolatot, és messziről elkerülöd még a lehetőségét is annak, hogy esetleg összefussatok.

4. jel: Ragaszkodsz a dolgaihoz

Főleg akkor, ha már együtt is éltetek, előfordulhat, hogy ott marad nálad néhány holmija. Te pedig, esetleg kihasználod ezt, és például a pólójában alszol, vagy a filmjeit nézed, ettől pedig úgy érzed, mintha még mindig ott lenned melletted. Ez sem jó út, hiszen így nem lehet lezárni. Inkább csomagold el egy dobozba az összes hátrahagyott dolgát, és küldd el neki postán, vagy egy közös ismerőssel. Hidd el, máris érezni fogod az új élet energiáit.

Egy szakítás feldolgozására nincs egyetlen jó megoldás. Mindenki másként csinálja, mert mindenki másként is éli meg. Ami viszont közös, hogy ilyenkor jobb megszakítani minden kapcsolatot az exeddel, legalábbis egy időre, ne járj olyan helyekre, amelyek rá emlékeztetnek, és hagyj elég időt magadnak a gyászra. Aztán fokozatosan nyiss az új lehetőségek felé, amelyek ott vannak most is az orrod előtt, csak eddig nem vetted őket észre!