Rendhagyó Valentin-napi programok 2020-ban
2020-02-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem, Párkapcsolat

Eltelt egy újabb év, és ismét közeleg a szerelmesek ünnepe. Ha unod már a sablonos gyertyafényes vacsikat, akkor idén lepd meg magatokat valami igazán egyedülálló programmal! Válogass ajánlónkból!


Rácsodálkozós Valentin-Nap a Csodák Palotájában

Itt biztosan tátva marad a szátok: az egymásra való rácsodálkozástól, hogy milyen jól tudtok együttműködni; a sok nevetéstől, miközben közösen játszotok; meg persze az ámulattól.

A Csodák Palotája Valentin-napon 3 órás programsorozattal, és csak pároknak szóló, 22 óráig hosszított nyitvatartással vár Titeket.

Az este során kipróbálhattok 250 féle interaktív játékot, emellett különleges Valentin-napi küldetéseket oldhattok meg. Párban kísérletezhettek, és azt is ellenőrizhetitek, hogy működik-e köztetek a kémia. Ezután az Öveges teremben még azt is megtapasztalhatjátok, hogy mennyire szikrázik körülöttetek a levegő.

Helyszín: Csodák Palotája 1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Időpont: 2020. február 14. 19:00 – 22:00 h

További részleteket itt találsz!


Ezt is olvasd el! A 10 legkedveltebb ajándék Valentin-napra, és a jelentésük


Erzsébet királyné titkos szívügyei – séta a Várkert Bazárban

Kizárólag egy hétvége erejéig feltárulnak a titkok Erzsébet királyné szívügyeiről. Mindent megtudhattok álnéven írt verseiről, rejtélyes levelezéseiről, és a királynét övező korabeli pletykákról. Kiderülnek Ferenc Józseffel kötött házasságának részletei, valamint az is, hogy milyen szálak fűzték Andrássy Gyula grófhoz és hogyan lett Magyarország az egyik legnagyobb szívügye. Valentin-nap alkalmából egy romantikus sétára invitál Titeket a Várkert Bazár a Neoreneszánsz kertjében és eldugott lépcsőházaiban.

Helyszín: Várkert Bazár

Indulás: Ybl Miklós szobor (Budapest, I. Ybl Miklós tér)

Érkezés: Déli Nagyrondella (Budapest, I, a Várkert Bazár feletti kert, közel a Szarvas térhez)

Időtartam: 90 perc

Időpontok

2020. 02. 14. 16:00

2020. 02. 15. 11:00

2020. 02. 15. 14:00

További részleteket itt találsz!

 

Föld Alatti Futás a Valentin-nap jegyében

Az évek óta nagy sikert arató BBU Föld Alatti Futás idén február 15-én, a Valentin-napot követő szombaton rajtol el. A szervezők hisznek abban, hogy minden megérdemli az ünneplést, amit csak szeret az ember – akár a futás is, ami egyre több ember hobbija. Ennek jegyében hangulatos Valentin-napi meglepetésekre számíthattok, ha ellátogattok a kőbányai pincerendszerben immár hagyományosan megrendezett eseményre. A futamok között mindenki megtalálja a neki való távot, a 4,3 km-es Valentin-körrel azok is bátran megpróbálkozhatnak, akik nem gyakorlott futók.

A futás mellett, vagy helyett egy vezetett Ötpróba túrán is felfedezhetitek a kőbányai pincerendszer rejtélyeit, amely évente csak pár alkalommal látogatható, és vadregényes múltat tudhat maga mögött. Az innen kitermelt kőből épült fel a Lánchíd két pilonja, a Citadella, a Mátyás-templom, a Halászbástya, az operaház és más impozáns budapesti épületek.

Helyszín: Budapest, X. Előd u. 1., Köszi, Rottenbiller Park

Időpont: 2020. február 15. 7:30 h

További részleteket itt találsz!

 

Ezt is olvasd el! 4 tipp Valentin-napra, amely megerősíti a párkapcsolatodat

 

Romantikus séta a Pesti Vigadóban

Töltsetek egy szerelmes estét a magyar romantikus építészet egyik remekében! Az épülettörténeti sétán lehetőségetek nyílik bebarangolni a Pesti Vigadó lenyűgöző tereit.

A Pesti Vigadó Budapest szívében, a Duna-parton található műemlék, turisztikai látványosság és egyben összművészeti rendezvényközpont, melynek jelenlegi épületét 1865-ben adták át.

A 150 éves épület falai közt megfordult az ifjabb Johann Strauss csakúgy, mint Mascagni, Dvořak, Debussy vagy Artur Rubinstein, 1905-ben Bartók Béla, 1932-ben pedig itt debütált Fischer Annie. A túra során az épület azon részei is bejárhatók lesznek, melyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!

Helyszín: 1051 Budapest, Vigadó tér 2.

Időpont: 2020. február 14. 18:00 h

Időtartam: 60 perc

További részleteket itt találsz!

 

Valentin-napi Gyertyafény Expressz

A Gyertyafény Expressz hangulatos szalon-, bár- és nosztalgia étkezőkocsikból álló impozáns szerelvénye ezen a napon Nagymarosra közlekedik. A közel három órás program felejthetetlen gasztronómiai élménnyel vár Titeket. A romantikus időutazás alatt az étkezőkocsikban első osztályú ételeket és borokat szolgálnak fel. A zenés program keretében zongorista szórakoztatja a vendégeket a hangulatos bárkocsiban.

Helyszín: Budapest Nyugati pályaudvar, Királyi váróterem

Időpont: 2020. február 14. 18:00 – 22:00

Időtartam: 3 óra

További részleteket itt találsz!