Randizol? – Te mit értesz alatta?
2021-05-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A „randizás” fogalma napjainkra olyan szinten kibővült, hogy már szinte követhetetlen, ki mit is ért alatta. Így nevezzük, ha csak egy futó kalandba bonyolódunk valakivel, de azt is, ha komoly és elkötelezett kapcsolatot szeretnénk.

Te melyik csapatba tartozol? Egyszerre több vasat is a tűzben tartasz vagy épp ellenkezőleg, kizárólag egy partnerre koncentrálsz?

A randizás fogalma ugyanakkor annál komplikáltabb, minél mélyebbre ásunk a meghatározásban, mert mindenki számára mást jelent, ugyanúgy, mint az olyan hasonló kifejezések, mint „csak együtt lógunk”, vagy „találkozgatunk”.

De mit is jelent valójában a randizás és a randizni valakivel?

Más értünk az alatt, hogy randizunk valakivel és mást az alatt, ha csak randizunk. Utóbbi azt jelenti, hogy aktívan ismerkedsz, több partner jelölttel is találkozol, egymással párhuzamosan. De, ha már úgy fogalmazol, hogy randizol valakivel, akkor kizárólag egyetlen partnerrel találkozgatsz rendszeresen, senki mással.

Mivel mindenki másként gondolkozik, és másként is fogalmaz, összegyűjtöttünk pár általános jellemzőt, hogy könnyebb legyen eligazodni a randizás világában.

Ha az alábbiak igazak Rád, akkor Te komolyan randizol valakivel:

1. Tetszik valaki, és szeretnéd közelebbről is megismerni.

2. Találkozgatsz valakivel, annak reményében, hogy valami komolyabb is kisülhet belőle.

3. Tetszik a gondolat, hogy megállapodsz valaki mellett, akivel mostanában gyakran eljársz szórakozni.

Ezt is olvasd el! - Online randizás? Csak pozitívan!

Ha az alábbiak igazak Rád, akkor viszont szimplán csak randizgatsz, komolyabb cél nélkül:

1. Nem akarsz egy igazi párkapcsolatot, és ezt minden új partnered előtt világossá is teszed.

2. A legutóbbi partnered sem akart semmi komolyabbat Tőled.

3. Egy-két alkalom után mindig tovább lépsz, új partnert keresel.

A randizás jelentése alapvetően mindig az egyén szándékaiból fakad. Ha azért találkozgatsz valakivel, mert szeretnéd kideríteni, hogy ő lehet-e életed párja, akkor randiztok. De itt még szó sincs exkluzivitásról. Sőt! Az úgynevezett kizárólagos randizás elég ritka. Mindannyian próbálkozunk, keressük az igazit, de ahhoz meg kell ismerni másokat is, hogy ráakadjunk az egyetlenre.

A randizás csak akkor fejlődhet exkluzív kapcsolattá, ha adott ponton mindketten elmondjátok, hogy mit szeretnétek és mire vágytok a másiktól. Amennyiben közös a jövőképetek, akkor ez már egy komoly kapcsolat, ellenkező esetben viszont nincs értelme a folytatásnak. Függetlenül attól, hogy mióta randizol valakivel, és hányszor találkoztatok, az igazi elköteleződéshez szükséges ez a bizonyos beszélgetés. Mindig.

Az igazi különbség a randizás, a szórakozás, a kalandozás és a találkozgatások között minden esetben a szándék. Ha szeretnél egy komoly kapcsolatot, akkor randizol. Természetesen egy kalandból is kialakulhat valami szorosabb elköteleződés, de csak akkor, ha mindketten ugyanazt akarjátok.