Randizás 30 évesen? – Az ismerkedés Jó, Rossz, és Gyönyörű oldala
2021-03-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A társkeresés és randizás minden ember életét különleges élményekkel gazdagítja. De teljesen másként éled meg tinédzserként, és másként érettebb fejjel.

Nézzük, hogy egy 30 éves nő számára mit tartogathat!

A JÓ – Az önbizalom kulcsfontosságú

Valószínűleg sokan egyetértünk abban, hogy 30 éves korunkra elérjük a magabiztosság egy magasabb szintjét. 20 évesen még csak próbáljuk kitalálni, hogy mit is szeretnénk, keressük önmagunkat, és igyekszünk meghatározni alapvető célkitűzéseket. Természetesen még 30 évesen sem tudhatunk minden választ, de sokkal jobban ismerhetjük már a vágyainkat, hogy mi az, amit szeretnénk, és mi az, amit nem. És ez igaz a társkeresésre is.

Amikor már tisztában vagy vele, hogy ki vagy, és mit akarsz, akkor az ismerkedés is egy klassz dologgá válik. Sokkal magabiztosabban mész el egy-egy randevúra, és könnyebben lépsz tovább, ha adott partnerrel nem passzoltok.

Ebben az életkorban már nem kell megjátszanod magad, hogy megfelelj a baráti köröd elvárásainak, az lehetsz, aki vagy, és azt csinálhatsz, amit akarsz, és persze azzal lehetsz, akivel igazán szeretnél.

A ROSSZ – „Túl öreg vagyok már ehhez?”

Sajnos a társkeresésnek vannak árnyoldalai is. A nők számára különösen sok társadalmi elvárásnak kell megfelelni, főleg, ha a külsőségekről van szó. Gyakran minősítik őket túl „öregnek” a randizáshoz még az ugyanolyan idős férfiak is. Ezzel szemben a fiatal lányokat szórakoztatóbbnak és vonzóbbnak tartják.

Ezért 30 évesen már olyan problémákkal is szembesülnek a hölgyek, amelyekkel korábban nem. Ha egy nő tudatosan építi a karrierjét, és ez számára a legfontosabb, akkor sokkal nehezebb számára az ismerkedés. A legtöbben ebben a korban már inkább családot, gyerekeket szeretnének, így nem értik, hogy van, akinek nem ez az elsődleges. A másik csoportba azok a nők tartoznak, akik már voltak férjnél, és gyerekeik is vannak. Ez szintén nem könnyíti meg számukra a boldogság megtalálását, és komoly előítéletekkel is szembe kell nézniük.

Ezt is olvasd el! - Emiatt a 8 dolog miatt kellene boldognak lenned akkor is, ha 30 évesen még szingli vagy

A GYÖNYÖRŰ: Ami igazán fontos

Vajon válogatósabb az érettebb korosztály? Szakemberek kutatásaiból kiderül, hogy nem, sokkal kevésbé az, mint a fiatalabb generációk. Jóval kisebb mértékben érdekli őket a partner kinézete, anyagi háttere, személyisége. Ami viszont fontos számukra, hogy a meglévő baráti körük mennyire tudja elfogadni, és integrálni az új párjukat.

Mindez azért lehetséges, mert az idő múlásával már egyre kevésbé foglalkozunk apró és jelentéktelen dolgokkal, és csak arra koncentrálunk, ami igazán fontos. Ez nem válogatás, hanem optimalizálás. Nem vesztegetjük az időnket olyan emberekre, akik nem érdemlik meg. Ezt pedig azért tehetjük meg, mert tudjuk, mit szeretnénk.

Az ismerkedés egyik életkorban sem könnyű. Ugyanakkor az egyik legszórakoztatóbb dolog, még 30 évesen is. Csak maradj önmagad, legyél magabiztos, tudd, hogy kit keresel és érezd jól magad!