Emiatt a 8 dolog miatt kellene boldognak lenned akkor is, ha 30 évesen még szingli vagy
2018-09-13  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Gondolkodtál már azon, hogy manapság miért van az, hogy amikor egy nő betölti a 30 évet, bepánikol, ha nincs még férje, gyerekei és családja? Bár manapság egy olyan világban élünk, ahol a nők egyre inkább vágynak arra, hogy szakmailag is sikeresek legyenek, mégis amint meghaladják a 30 évet, az életük nem szól másról, minthogy megtalálják a tökéletes partnert, és hogy minden áron családot alapítsanak.

Sok esetben a 30 évet múlt nők azért is pánikolnak be, mert egyszer csak azt veszik észre, hogy egyre több esküvői meghívó landol a postaládájukban, egyre több barátnőjük megy férjhez vagy éppen már egyre több ismerős hívja őket meg a gyerekek keresztelőjére. Ezzel pedig szinte párhuzamosan észreveszik azt is, hogy az ismeretségi körükben egyre kevesebb a szingli férfiak száma. Az előbbiekben felsorolt okok azonban nem kellene arra késztessenek, hogy rohamszerűen és görcsösen kezdj bele a férfivadászatba. Alábbi cikkünkben leírunk 8 olyan dolgot, ami miatt akkor is boldognak kellene lenned, ha 30 éves elmúltál és még a szingli csajok táborát erősíted.

1. Remek munkahelyed és nagyon jó fizetésed van

Az egyetem elvégzése után több évet töltöttél kemény munkával azért, hogy előrébb lépj a munkahelyeden és sokkal jobb legyen a fizetésed, most pedig végre elérkezett az ideje annak, hogy élvezd ennek az előnyeit is. Most sokkal több anyagi szabadsággal rendelkezel és olyan dolgokat is megengedhetsz magadnak, melyek boldoggá tehetnek. Mindegy, hogy azt választod, hogy egy dizájner táskára költöd a pénzed vagy egy kéthetes vietnámi utazásra, most ezt végre megteheted. Légy jó önmagadhoz, kényeztesd magad, légy boldog, hisz megérdemled!

2. Szabad vagy és bármit megtehetsz, amit csak szeretnél

A legjobb dolog abban, hogy még mindig szingli vagy az az, hogy nem kell azon gondolkodnod, hogy ki vár haza vagy mit fogsz főzni a családnak. Ha a barátnőiddel egész éjszaka szeretnél szórakozni, akkor ezt megteheted, anélkül, hogy valakinek be kellene számolnod róla. Vagy ha egész hétvégédet pizsamában, otthon szeretnéd eltölteni és közben a kedvenc sorozatodat nézni, akkor teljes szabadságod van megtenni mindezt.

3. Már nem vagy szégyenlős kislány

30 évesen a nőknek sokkal több önbizalma van, mint a húszas éveikben, ami azt jelenti, hogy kevesebb lesz az esély arra is, hogy a nem megfelelő férfiak csapdájába kerülj. Ebben az életkorban már képes vagy az érzelmeidet megfelelően uralni és nem vagy hajlandó kompromisszumokat kötni.

4. Sokkal jobban tudsz a szakmádra koncentrálni

Egy partner elég sok időt elvesz az életedből – időt, melyet arra is felhasználhatsz, hogy szakmailag olyan alapokat hozz létre, mellyel előléptetésre vagy fejlődésre számíthatsz a közeljövőben. A párkapcsolattal való zsonglőrködés, de a gyakori túlóra is szerencsétlen következményekkel járhatnak. Ha szakmailag szeretnél fejlődni, az, hogy szingli vagy csak segíteni fog abban, hogy elérd a kitűzött céljaidat.

5. Van időd találkozni a barátaiddal

A párkapcsolatban élők többsége már nem fordít elegendő időt a baráti társaságok látogatására, sőt nagyon sokan teljesen elhanyagolják a barátaikkal való kapcsolataikat. Ha viszont szingli vagy, akkor marad időd arra, hogy minden féle vicces és szórakoztató programot szervezz a barátnőiddel. Egy hétvége Ibizán? Miért ne? Bármikor!

6. Spontánul viselkedhetsz

Ha rendet szeretnél tenni a gondolataidban és pár napra el szeretnél vonulni egy kicsit relaxálni, akkor senki és semmi nem állíthat meg. Élj spontánul és csináld azt, amihez kedved van: utazz el egy hétvégére Párizsba, vagy menj el egy hosszabb hajóútra, vagy tedd meg azokat a dolgokat, melyeket mindig is szerettél volna kipróbálni.

7. Megengedheted magadnak azt is, hogy egoista légy

A szingli életben talán a legjobb dolog az, hogy amikor hazaérsz, egyszerűen csak becsukod magad mögött az ajtót és örülsz annak, hogy semmit nem kell tenned. Örülj annak az időnek, amit saját magaddal tölthetsz, hiszen ez a pillanat egy szempillantás alatt elillan, ráadásul akkor, amikor a legkevésbé számítasz rá. Mielőtt egy komoly párkapcsolatot alakítanál ki valakivel, tegyél meg minden tőled telhetőt azért, hogy úgy élj, ahogyan neked tetszik és megtanuld azokat a dolgokat, melyekre mindig is vágytál. Ha meg szeretnél tanulni egy új nyelvet, vagy el szeretnél indítani egy vállalkozást, vagy munkát szeretnél váltani, akkor használd ezt az időt arra, hogy fejleszd magad ezeken a területeken és megvalósítsd saját magadat.

8. Tudod, hogy valami jobb vár rád

Ha 30 évesen még szingli vagy, ez valószínű azért van, mert rájöttél arra, hogy az eddigi párkapcsolataid nem működtek és hogy valami jobb vár rád a jövőben. Higgy abban, hogy a jövőd valóban valami jobbat tartogat számodra. Amikor pedig ez valóban megtörténik, akkor majd minden bizonnyal készen fogsz állni rá.