Pudingos-tejfölös szelet
2024-12-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez

A tésztához:

-25 dkg margarin

-40 dkg liszt

-10 dkg porcukor

-1 kk. szódabikarbóna

-2 ek. kakaó

-1 ek. tejföl

-1 tojás

A krémhez:

-2 csomag vaníliás pudingpor

-5 dl tej

-20 dkg porcukor

-2 csomag vaníliás cukor

-55 dkg tejföl

Elkészítés:

A tésztához a margarint felkockázzuk és a lisztbe morzsoljuk. Amikor már morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát és a kakaót. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, beleütjük a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyiket lisztezett sütőpapíron egy 22x32 centis tepsi méretére nyújtjuk és beleemeljük.

A krémhez a pudingporokat csomómentesre keverjük kevés tejben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a maradék tejet is. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrokat, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A pudingot néha átkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.

A sütőt 150 °C-ra melegítjük elő. A tejfölt apránként a kihűlt pudingba dolgozzuk. A krémet a tepsiben lévő tésztalapra simítjuk. A másik tésztadarabot is a tepsi méretére nyújtjuk, majd a krémre fektetjük. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor kész, kivesszük és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt sütemény néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen. A legjobb, ha egy éjszakán keresztül hűtjük. A süteményt tetszés szerint porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap