Pudingos-tejfölös szelet
Hozzávalók kb. 20 szelethez
A tésztához:
-25 dkg margarin
-40 dkg liszt
-10 dkg porcukor
-1 kk. szódabikarbóna
-2 ek. kakaó
-1 ek. tejföl
-1 tojás
A krémhez:
-2 csomag vaníliás pudingpor
-5 dl tej
-20 dkg porcukor
-2 csomag vaníliás cukor
-55 dkg tejföl
Elkészítés:
A tésztához a margarint felkockázzuk és a lisztbe morzsoljuk. Amikor már morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát és a kakaót. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, beleütjük a tojást és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyiket lisztezett sütőpapíron egy 22x32 centis tepsi méretére nyújtjuk és beleemeljük.
A krémhez a pudingporokat csomómentesre keverjük kevés tejben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a maradék tejet is. Hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrokat, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A pudingot néha átkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőt 150 °C-ra melegítjük elő. A tejfölt apránként a kihűlt pudingba dolgozzuk. A krémet a tepsiben lévő tésztalapra simítjuk. A másik tésztadarabot is a tepsi méretére nyújtjuk, majd a krémre fektetjük. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Amikor kész, kivesszük és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt sütemény néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen. A legjobb, ha egy éjszakán keresztül hűtjük. A süteményt tetszés szerint porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap