Profi tippek a természetesen göndör hajért
2020-07-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Rövid vagy hosszú, frufruval vagy anélkül, a göndör vagy hullámos tincsekkel nem nyúlhatsz mellé. Lássuk, mit tanácsolnak a profik a stílusos és természetes hatás elérése érdekében.

Nyáron váltsunk az egyenesről a bohókásabb, szabad hajviseletre! A göndör haj természetéből adódóan sok odafigyelést igényel. Mindenekelőtt fontos szempont a vágás. Nézzük a szakértők véleményét, többek között Helmut Maier stylist tippjeit.

Hajvágás

A szépen formázott göndör haj alapja a megfelelő hajvágás. Göndör és hullámos haj között is sok különbség van, alapul mindig a haj természetes göndörödését és szerkezetét kell venni. Ha erőteljesebb göndör fürtökre vágyunk, akkor a lépcsőzetes rétegekben vágott frizura ajánlatos, vagy olyan profi technikák alkalmazása, mint az úgynevezett „Brick Cut”. Ha hajunk ellaposodott és vékony szálúnak érezzük, eljött az ideje a frissítésnek, ugyanis a súlyától már nem tud úgy göndörödni, ahogy szeretnénk.

Ápolás

A göndör haj ápolása rendkívül fontos. Figyelembe kell azonban vennünk az évszakokat, a kort és a haj egyéni szerkezetét is. Mivel a göndör haj általában sokkal szárazabb, fontos, hogy a samponunkban extra adag ápoló is legyen. Aloe verával dúsított termékek és hajolajok is segíthetnek az egészséges frizura megőrzésében, azonban a túlságosan nehéz ápolókkal vigyázni kell, mert könnyen lehúzza a göndör tincseket.

Hajszárítás

Az igazán erőteljes, természetesen göndör hajat a legjobb, ha hagyjuk magától megszáradni, így gyorsan magától visszanyeri tartását. Amennyiben mégis hajszárítót használnánk (mert sietünk valahova), ajánlott egy diffúzoros terméket beszerezni, és lehetőség szerint fejjel lefele szárítani a hajunkat.

Kifésülés és utókezelés

Annak érdekében, hogy a hajunk szépen göndörödjön, és ne legyen túl kócos hatású, hajmosás után alaposan fésüljük ki, eltávolítva ezzel minden keletkezett csomót a hajban.  A hajhabok és göndörítő krémek segítenek megszelídíteni a hajat. Fokozhatjuk a csillogást egy kevés hajfény spray-vel vagy wax-szal is. Ha hajunk már vesztett göndör tartásából, orvosolhatjuk a problémát hajvasalóval, vagy egyszerűen spricceljük be vízzel az alját, ami így újra erőre és tartásra kap.

Forrás: Activebeauty