Polgár Tündének rendelkeznie kellett a férje szerveiről
2023-07-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Polgár Árpád a mai napig nem tudja igazán felfogni, hogy egy szerencsétlen baleset miatt napokig élet és halál között lebegett, a feleségének pedig arról is rendelkeznie kellett, mi legyen a szerveivel. A műkereskedő azonban – csodával határos módon – felépült, pedig Tündét nem sok jóval kecsegtették az orvosok.

Mint ismert, Árpi február végén a floridai otthonukban megcsúszott a vizes kövön, elesett, s úgy beverte a fejét, hogy agysérülést szenvedett. Életmentő műtéten esett át, majd hetekig feküdt az intenzív osztályon.

– Csodával határos módon felépültem, tényleg örülök, hogy élek. Fel sem tudom fogni, hogy majdnem meghaltam, de egy biztos: ez a második születésnapom volt – mesélte  Árpi. – Mivel három hétig nem tudtam magamról, nekem minden kimaradt, Tünde viszont élete legborzasztóbb időszakát élte meg. Az orvosok nem sok jóval biztatták, sőt, azt a papírt is alá kellett írnia, amelyben a szerveimről rendelkezik, ha meghalnék.

Egy hasonló sérülés után az is előfordulhat, hogy ha a beteg túl is éli, magatehetetlen vagy értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott lesz. Ám a galériatulajdonos – az orvosoknak és az isteni gondviselésnek hála – rendbejött.

– Jól érzem magam, bár tény, nem tett jót az agyamnak az ütés, és sokkal óvatosabbnak kell lennem, mert ha újra beütöm a fejem, végzetes lehet. A gyógyszereket egy hónapja elhagyhattam, de azért még nem vagyok a régi, és talán már nem is leszek az. Néha megszédülök, kicsit hülyébb lettem, mert nem jutnak eszembe nevek. A szagokat és az ízeket sem érzem, úgy eszem, hogy próbálok emlékezni az ételek ízére, de például, ha valami új fogást próbálok ki, ott még ennyi sincs. Nem tudni, ezek valaha is helyre jönnek-e, de ha nem, együtt tudok mindezzel élni – elmélkedett a műkereskedő.

Árpi mindig is szeretett élni, ám most még inkább azon van, hogy minél több dolgot láthasson, kipróbálhasson, hiszen ráébredt arra, mennyire törékeny az élet.

– Nyilván az ember számol azzal, hogy egyszer elmegy, de valahogy mégsem tudatosul ez bennünk, csak ilyenkor. Végrendeletet már korábban írtam, mert szerettem volna, hogy ha elmegyek, Tünde és a három gyermekem között minden rendben legyen. Bakancslistám viszont igazán most lett, mert a történtek után eldöntöttem, még jobban élvezni fogom az életet – jelentette ki. – Gond nélkül herdáljuk a vagyonunkat, hiszen csak az emlékeimet és az élményeket viszem magammal a túlvilágra. Voltunk nemrég Jordániában, készülünk Írországba, novemberben pedig egy indiai körútra, aztán a téli hónapokat ismét Amerikában töltjük, ahol szintén utazunk majd.