Hogyan csempéssz otthonodba francia stílust olcsón
2023-07-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Tagadhatatlan, hogy Párizs a világ egyik legstílusosabb városa. Nemcsak a divat kiemelkedő fővárosa, hanem a modern bútorok és a fantáziadús építészeti részletek kifinomult keverékéről is ismertek az áhított belső terek.

A parkettától és a márványkandallóktól kezdve a díszes fali díszlécekig és a padlótól a mennyezetig érő ablakokig, egy párizsi lakásban könnyű sikkesnek lenni. De nem kell a város 20 kerületének egyikében élned ahhoz, hogy gyönyörű francia stílusú otthonod legyen. Vannak bizonyos dekorációs elemek és kiegészítők, amelyekkel színesítheted a lakóhelyedet, ezzel pedig megteremtsd az álomszép párizsi hangulatot - és ami még jobb, szinte mindegyikük történetesen pénztárcabarát.

Íme kilenc olyan dekorációs elem, amely a párizsi esztétikát csempészheti otthonodba.

Egy díszes kandallópárkány

Nagy nappalid vagy hálószobád van és szeretnéd valamivel feldobni? Lehetséges, és nem kell más hozzá, mint egy díszes kandallópárkány. Ez azonnal francia stílust fog kölcsönözni otthonodnak. Amikor pedig áthívod a barátaidat egy beszélgetésre, egyből erre fognak fókuszálni – ez lesz az otthonod központja.

Egy aranyozott tükör

Akár a fővárosban, akár vidéken élsz, sok esetben megfigyelheted, hogy egyre nagyobb teret kapnak a modern belső terek. Van azonban egy megoldás, amivel visszarepülhetsz az időben, és az igazi párizsi szalonok hangulatát érheted el: ez nem más, mint egy igazi, aranyozott tükör. Ha még tovább szeretnéd fokozni a hangulatot, akár kristálycsillárokat is tehetsz a szoba közepébe, hiszen azok a tükörben még jobban pompáznak majd.

Néhány olajfestmény

Érdemes felmenned a padlásra, hiszen egészen biztosan maradt még a nagyszüleid idejéből egy-egy kerámiaedény, szobor, vagy éppen olajfestmény. Bár nagyon sokan azt gondolnák, hogy ezek kimentek a divatból, a tájképeket, csendéleteket és portrékat bemutató lenyűgöző alkotások egy montmartre-i művészlakás hangulatát is áraszthatják.

Halszálkás padlók

Le szeretnéd cserélni a parkettát valami modernebbre? Úgy érzed, hogy a halszálkás aljzat már a múlté? Akkor most eláruljuk, hogy nem. A gyönyörű, sötét diószínűre festett halszálkás padló feltűnő kontrasztot képez a fehér falakkal, ami igazán olyan érzést kelt, mintha egy párizsi otthonba lépnél be.

Oszlopos talapzat

Nem is hinnéd, de otthonodat olcsón és gyorsan feldobhatod az oszlopos talapzattal. Ennek legjobb helye akár a tévé alatti terület is lehet, amit egy kis borostyánnal körbetekerve varázslatos francia hangulatot biztosíthatsz. Ne tovább: nemcsak a könyvek és gyertyák számára nyújtanak praktikus megjelenítési lehetőséget, hanem építészetileg is érdekesebbek, mint egy hagyományos médiakonzol.

Dekoratív díszlécek

Feldobnád a nappalidat valamivel? A díszléceket mindig segítségül hívhatod, ha elakadnál a munkafolyamatokban. Nem beszélve a korábban említett kandallópárkányról. Mindkettőt akár a Facebook Marketplace-n is beszerezheted. Ez a két változtatás önmagában sokkal több karaktert ad a térnek, és egy kis párizsi bájjal ruházza azt fel.

Vintage bútorok

Talán azt mindenki sejtheti, hogy a vintage bútorok korszaka soha nem jár le. Ezek azok a kiegészítői otthonuknak, amelyekkel mindig barátságosabbá tehetjük a környezetet. Ha nem akarod átfesteni a falakat fehér festékkel, akkor ezeket segítségül hívhatod: a patinás fa- és márványdarabok egy kis melegséget és otthonosságot hoznak.

Mellszobrok

Nem kell műalkotásokra gondolnunk akkor, amikor a mellszobrokat hozzuk fel példának. Ezek azok a kiegészítők, amelyeket egy-egy lámpával megvilágítva olyan érzésünk lehet, mintha egy párizsi múzeumban sétálgatnánk. Többségük olcsón beszerezhető, és egy kisebb állványra vagy asztalra állítva feldobhatja otthonunk hangulatát.

Bisztróasztal

A kovácsoltvas bisztróasztal, és a hozzá illő székek elhelyezése egy megfelelő helyen csodákra képes: akár a kertre, akár az utcára nézzen is az ablak, ha elé helyezed, garantáltan jó hangulatot biztosíthatsz a hozzád érkező barátoknak. Ezeket a darabokat az antikváriumokban könnyen, gyorsan és olcsón be tudod szerezni, így nincsen ok az aggodalomra.