Pizzapite
2024-04-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához:

-50 dkg liszt

-7 g szárított élesztő

-1 ek. cukor

-3 dl meleg víz

-3 ek. olívaolaj

A töltelékhez:

-2 gerezd fokhagyma

-4 dl passzírozott paradicsom (konzerv)

-1 mk oregánó

-5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A tésztához a lisztet az élesztővel, a cukorral, csipetnyi sóval, borssal elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, és 10 perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Lefedve, meleg helyen legalább 2 órát kelni hagyjuk.

A töltelékhez a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a passzírozott paradicsommal lassú tűzön besűrítjük, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle (kb. 28 darab lesz). A körök közepére szószt kenünk, megszórjuk reszelt sajttal majd félbehajtjuk. Nagyméretű kerek tapadásmentes tortaformát (vagy először alaposa kiolajozzuk) körben kirakunk a félbehajtott tésztakorongokkal, kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva