Pillangótészta-saláta
Hozzávalók 4 személyre
-30 dkg sertés szűzpecsenye
-3 paradicsom
-3 gerezd fokhagyma
-3 szál kakukkfű
-1 csomag koriander
-30 dkg pillangótészta (farfalle)
-5 ek. olaj
-2 ek. balzsamecet
-3 ek. reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kimagozzuk, és kicsi kockákra daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A kakukkfüvet és a korianderzöldet leöblítjük, apróra vágjuk.
A pillangótésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk.
A húscsíkokat sóval, borssal, a fokhagymával, a kakukkfűvel ízesítjük, és serpenyőben, a felforrósított olajon megpirítjuk. A tésztát salátástálba szórjuk, hozzáadjuk a paradicsomkockákat és a húst.
A maradék olajat simára keverjük a balzsamecettel, a parmezán felével és a korianderzölddel. Az öntetet a salátára locsoljuk és összeforgatjuk. Hűtőben lehűtve, a parmezán másik felével megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva