Pillangótészta-saláta
2025-03-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-30 dkg sertés szűzpecsenye

-3 paradicsom

-3 gerezd fokhagyma

-3 szál kakukkfű

-1 csomag koriander

-30 dkg pillangótészta (farfalle)

-5 ek. olaj

-2 ek. balzsamecet

-3 ek. reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kimagozzuk, és kicsi kockákra daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A kakukkfüvet és a korianderzöldet leöblítjük, apróra vágjuk.

A pillangótésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk.

A húscsíkokat sóval, borssal, a fokhagymával, a kakukkfűvel ízesítjük, és serpenyőben, a felforrósított olajon megpirítjuk. A tésztát salátástálba szórjuk, hozzáadjuk a paradicsomkockákat és a húst.

A maradék olajat simára keverjük a balzsamecettel, a parmezán felével és a korianderzölddel. Az öntetet a salátára locsoljuk és összeforgatjuk. Hűtőben lehűtve, a parmezán másik felével megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva