Online randi gyorstalpaló – 5 tipp az ismerkedéshez
2021-02-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Régóta próbálkozol sikertelenül? Kipróbáltál már több online társkereső oldalt és mobil applikációt, de egyik sem jött be? Sajnos ezzel nem vagy egyedül. De ha jobban belegondolsz, akkor rájössz, hogy nem a weboldalak tehetnek a kudarcokról, hiszen ezek csak eszközök, amelyek bárki számára egy platformot biztosítanak az ismerkedéshez.

Ha azonban nem használod jól ezeket a felületeket, akkor sajnos csodára sem számíthatsz.

Csodát tenni mi sem tudunk, de 5 gyors tippet a hatékony online társkereséshez adhatunk.

1 tipp: Küldj rövid, de hatásos üzeneteket!

Ha órákat töltesz el hosszú, és kimerítő levelek megírásával, többszöri átfogalmazásával, az felemésztheti az összes energiádat és a motivációdat. Ezért jobb rövidebbre fogni. Egy 3-4 soros üzenet bőven elég egyszerre, de ez a pár sor legyen személyre szabott, kedves és figyelemfelkeltő. Ennyi kell ahhoz, hogy mondj valamit, meg ne is, vonzalmat ébressz, de maradjon némi titok is körülötted, amit a másik ki akar majd deríteni.

2. tipp: Tanulj meg jól szűrni!

A találati listából válassz ki számodra szimpatikus jelölteket. De ne elemezd őket részletesen, inkább ragadj meg egy-egy apró részletet a bemutatkozásukból, amely jó alaptéma lehet egy beszélgetéshez. Csak akkor kezdd el alaposabban kiértékelni valaki profiloldalát, ha elindult egy párbeszéd köztetek. Egyébként csak az idődet vesztegeted olyanokra, akik nem szeretnének Veled közelebbről megismerkedni.

Ezt is olvasd el! - 5 tanács társkeresőknek, amelyre inkább NE hallgass!

3. tipp: Tanulj meg nemet mondani!

Ha valaki ír Neked, akkor ne várakoztasd hetekig a válaszoddal, mert így egyre inkább csökken az esélye annak, hogy lehet belőle valami. Amikor levelet kapsz, és szimpatikus számodra az írója, jelezd felé, hogy Te is szívesen megismerkednél vele. Ha viszont nem találod elég vonzónak, akkor zárd rövidre a dolgot, és lépj tovább.

4. tipp: Tarts néha szünetet

Ha már több emberrel leveleztél, és túl vagy néhány randin is, de igazán egyik jelölttel sem alakult ki komolyabb vonzalom, akkor könnyen Rád törhet az elkeseredés és kiábrándultság. Elveszíted a motivációd, és hajlamos vagy azt hinni, hogy Neked ez nem fog menni. Ilyenkor kell egy kis szünetet tartani. A társkeresés természetes velejárója mindez, hiszen nem tetszhetünk mindenkinek, mint ahogy nekünk sem jön be mindenki. Inkább kapcsold ki egy időre az oldalt, és ne ismerkedj pár napig, akár hétig. A szünetet pedig használd fel arra, hogy kielemzed a megismert embereket és a sikertelen randikat, majd keresd meg, hogy mi lehetett a kudarc oka.

5. tipp: Randizz inkább hamarabb, mint soha!

Az online társkeresés végső célja ugyanaz, mint az ismerkedésnek a való világban. Ha úgy érzed, hogy találtál valakit, akivel élvezed a beszélgetést, és még az írott üzeneteken keresztül is érzed azt a bizonyos szikrát, akkor ne halogasd a személyes találkozást. Az igazi énjét, a gesztusait és a rezdüléseit csak is ott, élőben fogod megtapasztalni.